Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) lišili su slobode maloljetnicu čiji puni identitet nije objavljen zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče. Sarajevski policajci priveli su i njenu majku zbog sumnje da je pomagala kćerci u ovom jezivom slučaju.

- Na prijedlog postupajućeg tužioca, određen pritvor maloljetnici i njenoj majci - izjavila je, kako je citira Dnevni avaz, Azra Bavčić, predstavnik za javnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

POVEZANO
Bužim čedomorstvo 08/19OVO SU MAJKA I KĆERKA IZ BUŽIMA KOJE SU UBILE TEK ROĐENO DIJETE

- Zbog Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku te zbog zaštite identiteta maloljetnice, ne možemo otkriti više detalja o ovom slučaju - objasnila je Bavčić.

Kako se doznaje, majka je završila iza rešetaka, dok je kćerka, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnica se, navodno, porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje je i usmrtila bebu. U porođaju joj je, navodno, pomagala majka. Djevojka je raskinkana, jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su utvrdili da je riječ o krvarenju nakon poroda pa su alarmirali policiju.

POVEZANO
Amela Džajić - torba - MehmedbašićSuprug neće više ni da čuje za nju!! AMELA (33) koja je ubila svoju curicu izbačena na ulicu

(Doznajemo.com/Avaz.ba)