Žena koja je pronađena mrtva u ponedjeljak u stanu u ulici Preradović u Mariboru (Slovenija) preminula je još u petak ujutro, pokazala je istraga.

Dan nakon njene smrti, na toj je adresi, nakon prijave komšija, policajci su pokucali na vrata, ali ih niko nije otvorio, Iznutra se čula svađa, ali ne i pozivi za pomoć. Ipak, kasnije se ispostavilo da je čovjek u kući skrivao tijelo.

U ponedjeljak su policajci, uz pomoć vatrogasaca i rođaka osumnjičenog, ušli u stan i pronašli tijelo 45-godišnje žene. Prijava je bila anonimna.

Istog dana, 35-godišnji muškarac je lišen slobode. Trenutno je pod istragom pod sumnjom za djelo ubistva, za koje prijeti najmanje 15 godina zatvora, i skrnavljenje leševa, za koje je u Sloveniji predviđena kazna do dvije godine zatvora.

- Utvrđeno je da je djelo izvršeno u petak ujutro, što se poklapa s rezultatima forenzičke obdukcije i znači da je počinitelj krio leš u stanu. Žrtva i osumnjičeni su bivši bračni drugovi i narkomani - na današnjoj konferenciji za novinare, potvrdio je zamjenik šefa Uprave krim-policije PU Maribor Andrej Kolbl.

Prema prethodnim nalazima, motiv počinjenja zločina bio je koristoljublje i osveta. Budući da je osumnjičenik trebao sakriti ili uništiti više dokaza, još uvijek postoje mnoge nepoznanice, među kojima ostaje nejasno kako je žena ubijena.

U stanu gdje se desio zločin policija je i ranije intervenisala, a u njemu su se navodno okupljali narkomani.

POVEZANO
Ubistvo Kalsdorf 0DETALJI UŽASNOG ZLOČINA Husein (53) iz Bosne u Austriji ubio suprugu Slovenku, onda sjeo na kauč...