U saobraćajnoj nesreći koja se u večeras oko 18 sati dogodila u ulici Bakije sokak u sarajevskom naselju Vratnik, poginula je jedna osoba, potvrđeno je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Do nesreće je došlo nakon što se vozilo samo pokrenulo i pri tome pritisnulo i usmrtilo jednu osobu koja je uslijed zadobijenih povreda preminula.

Vratnik nesreća 16/02/21 1

Vratnik nesreća 16/02/21 1

Kako se doznaje, vozilo se samo pokrenulo unazad, a nastradala je muška osoba. Pripadnici MUP-a KS izašli su na lice mjesta kako bi bio obavljen uviđaj.

Kako su ispričali građani na licu mjesta, nastradali je pripremao dijelove u gepeku Caddya, odnosno vozila privatne firme. U tom trenutku vozilo se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, samo pokrenulo u izuzetno brdovitoj ulici Bakije sokak, u starom dijelu Sarajeva.

- Sve se odigralo u nekoliko sekundi. Vozilo se samo pokrenulo iz ulaza u garažu. Prvo je udarilo u zid pored kuće, a potom se nekontrolisano nastavilo kretati niz sokak. On se vjerovatno prepao te je pokušao iskočiti iz gepeka, ali nije stigao i vozilo ga je priklještilo uz zid. Udario je i glavom, što je vjerovatno bilo fatalno – izjavio je jedan potreseni svjedok tragedije.

O težini povreda svjedoči i lokva krvi koja se slila niz ulicu.

Odmah su alarmirani ljekari Hitne pomoći, ali nije bilo pomoći te su samo mogli konstatirati smrt 32-godišnjaka.

Na lice mjesta izašli su i policajci, a vozilo je, prema naredbi dežurnog tužioca, prevezeno na službeni parking radi neophodnih vještačenja.

Vratnik nesreća 16/02/21 1