Vijest o nasilnoj smrti Lane Bijedić (19) iz Mostara duboko je jučer potresla stanovnike Grada na Neretvi.

Njeno beživotno tijelo izvučeno je iz rijeke Studenčice u mjestu Studenci, na pola puta između Čapljine i Ljubuškog, prema skretanju za vodopad Kravica.

POVEZANO
Lana Bijedić vijadukt 1OBDUKCIJA TIJELA LANE BIJEDIĆ (19) OTKRILA STRAŠNU ISTINU: Izudarana, davljena, pa bačena u rijeku!

Ribar koji se zatekao na lokalitetu gdje je tijelo nađeno, primijetio je da voda nešto nosi.

Iako u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, on ga je ipak, da ga voda ne odnese, štapom zakačio i uspio dovući do obale, nakon čega je alarmirao policiju u Ljubuškom i Hitnu pomoć.

TRAGOVI BORBE. Iz policije su u 19 sati pozvali pripadnike GSS, koji su tijelo izvukli iz rijeke, a za sve njih koji su se zatekli na mjestu događaja, kako doznajemo, prizor je bio mučan.

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona je potvrđeno, nakon identifikacije te uviđaja, kako je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti.

Lana Bijedić GSS

Na tijelu djevojke uočeni su hematomi, pogotovo u predjelu obje ruke te jednog oka. Istražitelji sumnjaju na tragove borbe, a s terena su izuzeti fragmenti da bi bili poslani na vještačenje.  

U saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, vrše se istražne radnje, koje se odnose na provjeru brojeva upućenih s njenog telefona. Navodno je signal njenog telefona posljednji put lociran kod Čapljine.

POVEZANO
Lana Bijedić posmrtnicaSamo jedna crvena ruža na posmrtnici kćerke jedinice (19): ISPRAĆAJ UBIJENE LANE BIJEDIĆ U ČETVRTAK

Reakcija tijela nakon izvlačenja iz vode nije, također, svojstvena onoj koja se dogodi kad je riječ o utapanju.

Na pitanje kako je ova djevojka, uzorna i marljiva, kako se to iznosilo, dospjela do Ljubuškog i kako je stradala, zasad nema odgovora.

Njen nestanak je dan ranije u 18.15 sati policiji prijavila majka Nina Bijedić, inače dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru.

UZORNA I MARLJIVA. Prema prijavi, djevojci se u 14.30 sati izgubio svaki trag. Majka ju je neuspješno pokušavala dobiti na telefon nakon što se u dogovoreno vrijeme nije vratila kući "s kafe sa prijateljicom". Majku je to posebno uznemirilo, jer je Lana nakon toga trebala otputovati za Sarajevo, gdje je, nakon što je završila Građevinsku školu u Mostaru, upisala Internacionalni univerzitet Burch.

Nažalost, niko nije mogao zamisliti ovakav tragičan ishod, da Lana bude nađena mrtva u rijeci, na mjestu koje je, inače, obraslo u šaš i trsku.

JEDINO DIJETE. Majka nastradale Nina Bijedić u srodstvu je s Džemalom Bijedićem, nekadašnjim premijerom bivše države. Nakon što je doznala strašnu vijest u veoma je lošem stanju. Lana joj je bila jedino dijete.

Od Lane su se  oprostili i u Građevinskoj školi, koju je donedavno pohađala. Kako su naveli, zapamtili su je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku.

Osvajala je, naveli su, brojne nagrade na takmičenjima, posebno u engleskom jeziku.

POVEZANO
GSS Ljubuški - Lana BijedićSVE STRAŠNIJI DETALJI SMRTI LANE BIJEDIĆ (19): Kćerka profesorice, očajnički se borila s ubicom!?

(Doznajemo.com/Avaz.ba)