U naselju Pajić Polje (Gornji Vakuf/Uskoplje u Bosni i Hercegovini), proteklog vikenda se dogodila saobraćajna nezgoda, koja je zamalo završila tragično.

Naime, lokalni imam Saudin Lužić, je vraćajući se sa radnog mjesta iz naselja Lužani izgubio kontrolu nad vozilom i upao u ledeni Vrbas. Na svu sreću, tu se našao Mario Oreč, koji je istog momenta skočio u hladnu vodu, te pružio pomoć unesrećenom imamu.

Imam Uskoplje saobracajka 0

- U krivini sam izgubio kontrolu nad autom, nakon čega se automobil prevrnuo i sletio u rijeku Vrbas. Uspio sam se izvući iz vode, ali nisam mogao izaći iz auta. Krvario sam i bio sam jako loše. Gospodin Oreč je bez razmišljanja skočio u rijeku, i pokušao golim rukama razbiti šajbu, te tom prilikom povrijedio ruku. Zatim je uzeo kamen, razbio šajbu i pomogao mi izići iz auta, a potom i iz rijeke - prisjetio se Lužić.

Nakon što je izvučen iz rijeke, Saudinu je pružena medicinska pomoć, te je upućen na kućno liječenje.

Imam Uskoplje saobracajka 0

Foto: Gospodin Mario Oreč je bez razmišljanja skočio u hladnu rijeku

Smatra, da bi sve bilo puno tragičnije, da nije bilo hrabrog Maria, koji je iz Zagreba došao na godišnji odmor u rodno mjesto, Pajić Polje.

- Ni slutio nisam da ću se taj dan boriti za život, a pogotovo da će mi život spasiti čovjek kojeg prvi put vidim. Hvala dragom Bogu na svemu i na svakom stanju,a pogotovo se zahvaljujem što se tu zatekao gospodin Mario, kojem se ovim putem neizmjerno zahvaljujem i želim mu sve najbolje u životu. Nadam se da ćemo se vidjeti ljepšom prilikom, kad opet dođe u rodni grad - dodaje Lužić.

Imam Uskoplje saobracajka 0

(Doznajemo.com/Uskoplje.info)