Zbog sumnji da je svoju trogodišnju kćerkicu za kaznu ugurala u fermentacijsku komoru za tijesto u pekari te djevojčici pustila paru, podignuta je optužnica protiv 28-godišnje vlasnice pekare u jednom gradu na području Slavonije (Hrvatska).

Optužen je i njen 34-godišnji suprug, a tereti ih se za zlostavljanje njihove tri kćeke od četvrtog mjeseca 2013. do devetog mjeseca 2016. godine.

PREMA OPTUŽNICI, kontinuirano zlostavljanje i zanemarivanje događalo se u prostorijama pekare u koju je bračni par dovodio djecu jer su radili po cijele dane i noći.

Optuženi supružnici to su porekli, tvrdeći da djecu nisu dovodili u pekaru osim na kratko i da ih nisu ostavljali samu kod kuće. Međutim, prema izjavama svjedoka, a riječ je o njihovim radnicima, 28-godišnja vlasnica bi svoju kćerku znala staviti u kolijevku koja se nalazila u pekari te je zavezati zavojima kako se ne bi micala, a kolijevku bi zatim prekrila plahtom.

- Supružnici su se često svađali, između njih je vladala napetost. Kad sam kod njih radila, njihova trogodišnja kći je svakodnevno boravila ili u pekarnici ili na dvorištu. U proizvodnji gdje se pekao kruh i pecivo stajala je kolijevka u koju je majka stavljala curicu koju je vezala zavojima. Mjesto je to na kojem je jako vruće pa sam znala vidjeti dijete da se budi mokro - ispričala je jedna od bivših radnica, koja tvrdi da ni jedno od troje djece supružnika nikad nije išlo u vrtić niti su imali dadilju.

- Njihova djeca se nisu igrala igračkama već su se igrala tijestom, posudama za jaja i slično.

VIDJELA SAM kad je gazdarica čistila pekarnicu Domestosom, a jedna od kćerki je došla do nje i slučajno si je po očima posula deterdžent.

Zbog toga ju je ošamarila pa joj je počela curiti krv iz nosa. Vidjela sam i kad se curica igrala s Čarlijem po dvorištu, a majka ju je udarala po glavi.

POVEZANO
Kent - Tony Smith Junior 1Dječaku zbog povreda doktori morali ODSJEĆI OBJE NOGE: Roditelji osuđeni za OKRUTNOST PREMA MALIŠANU

Od druge kolegice sam čula da se curica igrala mikserom za miješanje pekarskih proizvoda u pekarnici koji joj je zahvatio i iščupao kosu na tjemenu. Curica je odvezena doktoru, a roditelji su tamo rekli da se to dogodilo kod kuće - izjavila je još bivša radnica.

Također prema izjavama nekih od svjedoka, a što je potkrijepljeno i medicinskom dokumentacijom, početkom 2014. miješalica za tijesto je doista iščupala kosu tada 2,5-godišnjoj curici s oko 10 centimetara tjemena.

VIŠE SVJEDOKINJA je ispričalo da je čulo za događaj u kojem je majka djevojčicu po kazni ugurala u komoru za kruh s parom, no ni jedna tome nije neposredno svjedočila. A riječ je o komori u koju se guraju kolica s dizanim tijestom i u koju se pušta vrela para.

Svjedoci su, također, ispričali da su vidjeli da jedna od kćerkica sama baca komadiće tijesta u stroj odnosno mikser, ali i da je sama vadila pečene pekarske proizvode iz vrelog pleha. Vezano za djevojčičinu odjeću, jedna od radnica je rekla da ju je znala zimi vidjeti u laganoj odjeći bez kape i šala i da se pretežno hranila proizvodima iz pekare.

Curica čiju je kosu zahvatio mikser u Centru za socijalnu skrb ispričala je da «zna zašto se s njom razgovara i da je mama ne ostavlja samu kod kuće, da je ne zatvara u komoru i da se ne igra s Domestosom». Na pitanje psihologinje ko joj je rekao da to sve kaže, curica je odgovorila: «Mama».

POVEZANO
Hitna pomoć Beograd noćMLADA MAMA (23) IZ SRBIJE pretukla bolesnu kćerkicu (4): DIJETE OSTALO INVALID

(Doznajemo.com/Jutarnji list)