Humanitarni koncert, koji organizuje Filmark produkcija, treba se održati 12.10. u maloj dvorani SKPC Mejdan Tuzla sa početkom u 19 sati, a u svrhu prikupljanja novčanih sredstava Mehmedu Šabiću, dječaku koji je nešto više od godinu dana usljed tragičnog događaja, u potpunosti izgorio.

U tom trenutku šanse za Mehino preživljavanje procjenjivane su na jedan posto. Dječakovo srce tada je nakratko prestalo da kuca, a oštećena su bila pluća i pojedini organi. Godinu kasnije, Meho je na nogama i kreće prema narednoj fazi liječenja, koje nastavlja u Turskoj, a troškovi idu do 50.000 eura.

POVEZANO
Meho Beton 1OVAJ DJEČAK IZ GRAČANICE NAS I DALJE TREBA: Apel za pomoć u liječenju Mehmeda Šabića (13)

Sada je potrebno operativnim zahvatima vratiti funkcionalnost ruku i uraditi dodatne operacije glave i vrata. Humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula je akciju prikupljanja sredstava kako bi mali Meho mogao čim prije da nastavi sa liječenjem.

- Pozivamo vas u ovoj humanitarnoj akciji i da ujedinjenim snagama pomognemo dječaku Mehmedu koji treba našu pomoć da pobijedi ovu tešku bitku. Koncertu su se odazvali Fatmir Sulejmani, Armin Dedić, Džejla Ramović, Armin Jusufovic, Meliha Imširović, Belma Huseinefendić, Belma Sakić, Ajla Medić, Emir Hadžihasanović, Nadina Hadžiselimović, Adnan Kahrić, Ishak Isabegović, Anid Ćušić. Karte uskoro na prodajnim mjestima u Tuzli: CD Mido Shop, Sagittarius, The Doors 12 po cijeni od 3 KM - navode organizatori.

(Doznajemo.com)