Husein Mutapčić (60), koji je jučer u jutarnjim satima u lobiju hotela "Alem" (Sarajevo) iz vatrenog oružja usmrtio recepcionerku Dinku, s kojom je bio u ljubavnoj vezi, nakon čega je sebi pucao u glavu, ima prošlost nasilja nad ženama.

Naime, ovaj američki državljanin porijeklom iz BiH tokom 2014. uhapšen je jer je teško pretukao bivšu partnericu u njenoj kući u Marshaltownu u saveznoj državi Iowa.

Prema tadašnjem policijskom izvještaju, Mutapčić se ispred stana žene u 500 bloku Seventh Avenue. pojavio pod dejstvom opijata.

Kada je pozvonio na vrata, ona mu je poručila da ide, a on je počeo vikati i psovati.

POVEZANO
Hotel Alem ubistvo 11/07/19bDETALJI KRVAVOG ZLOČINA U SARAJEVSKOM HOTELU: Recepcionerku Dinku ubio je Husein Mutapčić

Razjareni Mutapčić ju je nakon toga udario šakom u lice i nastavio je zlostavljati dok se u incident nije umiješao žrtvin sin, koji se s njim potukao. Dvojica muškaraca udarala su jedan drugog u kuhinji, a sama žena pozvala je policiju.

Po dolasku na lice mjesta policajci su utvrdili da žena ima povredu usne i donje vilice te je odvedena ljekaru. Mutapčić je optužen za ozbiljno krivično djelo nasilje u porodici.

Hotel Alem zločin 11/07/19

Žena koju je jučer u hotelu "Alem" ubio Husein Mutapčić (60) je Dinka Tredici. Ona je razvedena i iza nje je ostalo dvoje djece. Bila je u kasnim tridesetim godinama te je neko vrijeme bila u vezi s ubicom koja je bila veoma turbulentna i praćena čestim trzavicama i svađama. 

Podsjećamo da su tijela ljubavnika pronađena pored šanka u hotelu. Žena je imala povredu od vatrenog oružja na prsima, dok je Mutapčić sam sebi nanio smrtonosnu povredu glave pucnjem iz pištolja.

On nije imao prijavljen boravak u BiH, a podatke o njemu sarajevska policija pribavlja preko Američke ambasade u Sarajevu. 

POLICIJA O DOGAĐAJU: U hotelu "Alem" u sarajevskom naselju Vraca jučer su pronađena dva tijela. Iz MUP-a KS-a jutros su naveli da je u 10.40 sati obaviještena dežurna služba Treće PU da su u unutrašnjosti hotela "Alem" pronađena dva tijela.

- Na lice mjesta upućeni policijski službenici koji su potvrdili navode iz prijave, zatekavši u unutrašnjosti hotela, dva tijela (muško i žensko) sa vidnim povredama nanesenim vatrenim oružjem, kažu iz MUP-a KS-a.

Na mjestu događaja dežurni ljekar ZZHMP Kantona Sarajevo je konstatovao smrt dvije osobe, nastale najvjerovatnije dejstvom vatrenim oružjem. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, koje su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažovanje sudskog vještaka medicinske struke.

Ističu da je izvršenim uviđajnim radnjama konstatovano je da je u pomenutom događaju došlo do ubistva i samoubistva upotrebom vatrenog oružja, a okolnosti događaja će biti utvrđene naknadnim vještačenjima naloženim od strane postupajućeg tužioca. Tijela su, po naredbi tužioca, prevezena u prosekturu "Bare", gdje će biti izvršena obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog događaja.