Prema najavama, Stranka demokratske akcije (SDA) imat će kandidate za načelnike svih općina u Kantonu Sarajevo (KS), a zanimljiva borba bi se trebala voditi i za općinska vijeća.

Na listi kandidata za vijećnike nalazi se i ime Nađe Berberović-Dizdarević, unuke prvog predsjednika Predsjedništva BiH i prvog predsjednika Stranke demokratske akcije Alije Izetbegovića.

POVEZANO
Nađa Berberović-Dizdarević 1"PORUKA SEBI": Unuka Alije Izetbegovića priredila knjigu njegovih ilustrovanih citata!

Kandidat za načelnika Općine Stari Grad je Jusuf Pušina, dok listu za Općinsko vijeće predvodi aktuelni gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, najavljeno je.

Na petom mjestu je, prema istom izvoru, biti Nađa Berberović-Dizdarević koja trenutno obavlja funkciju direktorice Muzeja "Alija Izetbegović" na Kovačima.

Alija Izetbegović beretka

Kao što je već objavljeno, Nedžad Koldžo bi trebao opetbiti kandidat za načelnika Novog Sarajeva, a Nedžad Ajnadžić za Općinu Centar, Semir Efendić Općinu Novi Grad, Edin Smajić za Općinu Vogošća, a kandidat za načelnika Općine Ilidža je Fikret Prevljak

- U Hadžićima načelničku poziciju pokušat će zadržati Hamdo Ejubović, a u Ilijašu Akif Fazlić, dok će Ibro Berilo biti kandidat u Trnovu - piše Avaz.

POVEZANO
Bakir Sebija JasminaIzetbegovićeva kćerka OTKRIVA PRAVU ISTINU: Evo šta je tačno u priči da sam dobila dijete sa Srbinom

(Doznajemo.com)