Niti peti dan uzastopne potrage za nestalim dječakom koji je nesretnim slučajem u utorak, 14.05.2019. godine, pao u nabujalu Mračajsku rijeku u Begovom Hanu (Žepče, BiH) nije dao rezultate.

- Danas smo radili zonsku potragu obale uz korito rijeke Bosne od ušća Mračajske rijeke i pregledano je 16 kilometara obale rijeke Bosne, a rafting čamcima i rijeka Bosna. Potragu otežavaju veliki nanosi smeća koje smo danas doslovno prekopavali, kao i njeka Bosna koja je još uvjek mutna - naveli su iz žepačkog GSS-a.

Danas je u potrazi učestvovalo 120 ljudi - pripadnika GSS iz Žepča, Sarajeva, Zenice, Zavidovića, SRK Zenica, Rafting kluba Zavidovići, Specijalne policije MUP-a ZDK. pripadnika PU Žepče, HMP Žepče, Civilne zaštite svih nivoa - od općinske do federalne, lovaca, volontera, mještana Begovog Hana, kao i članova porodice nestalog dječaka.

Padsjećamo, GSS Žepče se na poziv PU Žepče uključio u potragu oko 20 minuta nakon nesretnog slučaja i svakodnevno su na terenu.

- Prvi dođemo i zadnji odemo sa terena potrage. Potragu nastavljamo i dalje, a ovisno o vremenskim uvjetima i razvoju situacije na terenu u potragu će se uključiti stanice saveza GSS u BiH - naveli su iz GSS Žepče.

Iz GSS ponovo mole sve građane koji se kreću uz rijeku Bosnu da ako primijete bilo šta što svojim izgledom asocira na utopljenu osobu - da jave GSS-u Žepče na dežurni broj 063 544 633, ili broj policije 121.

Potraga se nastavlja i sutra, te se pozivaju volonteri da se priključe akciji.

POVEZANO
Nestali dječak Ibrahim Mešeljević 1U SUBOTU VELIKA POTRAGA, NADAJU SE NAĆI BAREM TIJELO dječaka Ibrahima M. (6) koji je upao u potok