Općinski sud u Sarajevu odredio je jučer jednomjesečni pritvor za Nedeljka Dragaša, koji se sumnjiči da je u nedjelju u jutarnjim satima zapalio pravoslavnu crkvu Hram Preobraženja u Pofalićima (Sarajevo).

Dragašu je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva, jer nema prijavljeno stalno prebivalište.

Nezvanično se doznaje da je kod Dragaša prilikom pretresa u njegovim stvarima prnađena velika svota novca.

Novac su našli službenici zatvorske policije koji osobe lišene slobode detaljno pregledaju prilikom uvođenja u zatvorske prostorije. Navodno je novac bio zalijepljen po tijelu osumnjičenog Dragaša. Nezvanično nam je iz više izvora potvrđeno da je kod Dragaša pronađeno više od 9.000 eura. Međutim, zvaničnu potvrdu ove informacije još uvijek nismo dobili - piše Avaz.

Inače, Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu otvorilo je istragu protiv Dragaša pod sumnjom da je 21.08. ove godine u jutarnjim satima u ulici Zmaja od Bosne 43, u općini Novo Sarajevo, kroz zaštitnu rešetku na prozoru magacina pravoslavne crkve otvorenim plamenom zapalio drvene daske kojima je prozor bio osiguran.

- Požar je potom zahvatio unutrašnjost ostave. Oštećeni su zidovi i uništeno više pokretnih stvari koje su se nalazile u ostavi. Šteta iznosi oko 2.000 maraka - navedeno je u Tužilaštvo KS.