Iako svakog dana slušamo kako vlada velika nezaposlenost i kako je život u BiH težak, tržni centri pokazuju da i nije toliko loša situacija, ako se pogleda na kafiće koji su tokom cijelog dana puni, ali i radnje sa odjećom i hranom, gdje se na kasi čeka u redu najmanje 15 minuta, piše portal Source.

- Dakle, novca ili imamo, ili lažno živimo, pa ćemo radije posjetiti trgovinu u nekom centru i prošetati se sa glamuroznijom kesom, nego posjetiti pijacu, gdje ćemo sigurno dobiti zdravije voće i povrće, ali i kupiti jeftiniju garderobu. Usput i potpomoći na pravi način domaću proizvodnju, jer mnogi od tih koji rade na pijaci uzgajaju bilje u svojim baštama. Možda ćemo u tržnom na akciji dobiti prozvod pola marke jeftiniji, ali ne znamo odakle je i čime je sve tretiran - navodi se u tekstu, kojeg potpisuje novinar Alen Avdić.

- Mi smo bili na pijaci Markale (u centru Sarajeva, op.prir.) i popričali sa prodavcima na istoj. Stolovi prepuni najraznosvrnijeg voća i povrća, a mušterija nigdje. Kažu da prodaja veoma slabo ide, ali od nečeg se mora živjeti. To je njihov posao, bez obzira kakvo vrijeme bilo. Bili bi sretniji kada bi stanovništvo više cijenilo rad na njivi i proizvode koji su zdravi i ukusni - zaključuje portal Source u istom tekstu.

Pogledajte cijeli prilog u videu na OVOM LINKU