Velika tuga nadvila se nad Ilijašom kod Sarajeva nakon današnje motociklističke nesreće u kojoj je smrtno stradao 27-godišnji Samir Gušter iz naselja Ljubinići.

Mladić je stradao na dionici autoputa A1 Sarajevo - Lepenica, kada je izgubio kontrolu nad motociklom, a potom je pao na cestu zadobivši teške povrede.

Nekoliko Samirovih prijatelja shrvani od bola naveli su da ne mogu vjerovati da više nije među njima. Radilo se o primjernom mladiću kojeg je cijeli Ilijaš volio.

Pripadnici Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo (KS) izašli su na uviđaj nakon stravične saobraćajne nesreće koja se danas oko 15.30 sati dogodila na autoputu A-1, na dionici Sarajevo zapad – Lepenica. O događaju je obaviješten i dežurni tužilac sarajevskog tužilaštva.

- U 15.30 na dijelu autoputa A-1 prije tunela Gaj došlo je do saobraćajne nesreće, gdje je učestvovao motociklista i jedno lice je smrtno stradalo. Obustavljen je saobraćaj i u toku je policijski uviđaj – izjavili su ranije iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Moto nesreća 13/03/21a Samir Gušter

Moto nesreća 13/03/21a Samir Gušter

Moto nesreća 13/03/21a Samir Gušter

Moto nesreća 13/03/21a Samir Gušter