Ispred Islamskog centra na Ostrošcu, klanjana je dženaza Amini Beširević (19), učenici Druge srednje škole u Cazinu, koja je izgubila život u tragičnoj saobraćajnoj nesreći dok je bila na obuci za polaganje vozačkog ispita.

Došlo je do sudara vozila za obuku i teretnjaka.

POVEZANO
Cazin nesreća 04/02/20dINSTRUKTOR AUTO-ŠKOLE NAKON JUČERAŠNJE POGIBIJE UČENICE: "Zašto više ovako...?"

Brojni školski drugovi, uposlenici Druge srednje škole iz Cazina čiji je polaznik bila Amina, oprostili su se od tragično nastradale učenice.

Uz fotografiju školske klupe na kojoj je ruža, a u kojoj je tragično preminula učenica sjedila, napisano je: "Rahmet neka je njenoj mladoj plemenitoj duši, a porodici sabur. Ružo naša."

Dženaza Amini Beširević 1

Za Aminu svi imaju samo riječi hvale. Bila je uzorna učenica za koju direktor škole Haris Ćoralić navodi da je Amina trebala za dva mjeseca okončati školovanje.

- Imala je dvije želje... Prva je bila da okonča vozački ispit, a druga želja je bila da završi srednju školu. To, nažalost, nije dočekala. Pogođeni smo ovom situacijom i možda bi najbolje bilo da prešutimo, izjavio je Ćoralić.

POVEZANO
Cazin nesreća 04/02/20aNEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U CAZINU: Tokom vozačke obuke poginula učenica 4. razreda Amina Beširević FOTO

Senad Kapić, instruktor i vlasnik auto-škole Kapić iz Cazina, još ne zna da mu je poginula kandidatkinja, maturantica Druge srednje škole. Kapić se nakon tragedije oporavlja u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se prekjučer na putu Cazin – Lojićka, koja je poznata po teškim tragičnim saobraćajnim nesrećama.

Dženaza Amini Beširević 1

Dženaza Amini Beširević 1

Dženaza Amini Beširević 1

Dženaza Amini Beširević 1

Dženaza Amini Beširević 1