Otac Biljane Slović (31), koja se porodila carskim rezom i umrla od teške infekcije, podnio je prijavu protiv pribojskih doktora.

Biljana Slović (31) iz Pribojske Banje rodila je 1. januara dječaka carskim rezom. A onda se dogodila tragedija. Preminula je 3. marta usljed teške infekcije rane, tvrdi njen otac Milanko Grozdanić.

Milanko je podnio krivične prijave protiv načelnika ginekologije T.M. u pribojskoj bolnici i ginekologa A.R. i M.N., koji su porodili njegovu kćerku.

- Poslije drugog dana od porođaja, Biljana je dobila temperaturu, koja je stalno bila između 38 i 39 stepeni. Dani su prolazili, njeno stanje je bilo sve gore i gore, ali su je u Priboju držali sve do 25. januara, kad su je konačno prebacili u Užice. Tamo su, za razliku od pribojskih ljekara, bili posvećeni i stručni, dali su joj dvije boce krvi, ali su rekli da je rana veoma zapuštena i 30. januara su je uputili u GAK u Višegradskoj u Beogradu – prisjeća se Grozdanić.

Do tada je, dodaje on, Biljana dobila tromb na plućima i tešku infekciju rane.

- Na klinici u Višegradskoj su ljekari učinili sve, ali je ona bila u izuzetno teškom stanju. Pala je u komu 14. februara i 3. marta je preminula. Najveći propust je bio u bolnici u Priboju, jer je tamo zapuštena rana i moja kćerka nije na vrijeme poslana na dalje liječenje. Imao sam zdravo i pravo dijete, koje je tragično završilo. Ne znamo ni kako se držimo, svima je preteško. Ja sam podnio tužbe i očekujem pravdu - naglašava Grozdanić.

IZ MINISTARSTVA ZDRAVLJA navode da je upućena inspekcija i da se čeka izvještaj unutrašnjeg nadzora, a nakon njega vjerovatno će biti sproveden i spoljni.

Direktor bolnice u Priboju dr. Dragan Pjevčević izjavio je da nema informacije o detaljima liječenja Biljane Slović, a da bi se oni trebali znati nakon unutrašnje kontrole zakazane za utorak.

- Ona je liječena u tri ustanove. Još nisam video istoriju bolesti. Ljekari su sigurno imali dobru namjeru, ali svaka hirurška intervencija sa sobom nosi rizike, a da nije tako, ne bi se potpisivala saglasnost.