Alija Hrustić (48) iz Kamičana, kod Prijedora, sam se prijavio policiji nakon što je, kako se sumnja, nožem i sjekirom usmrtio svoju suprugu Azru Hrustić (35) iz Prijedora, s kojom u proteklih nekoliko mjeseci nije živio zajedno, te muškarca kojeg je s njom zatekao.

Ženu i muškarca po imenu Enver Halilagić (41) iz Bihaća, usmrtio je jutros oko 7 časova u kući u mjestu Srednji Jakupovići, a u kojoj je ona kraće vrijeme stanovala. Ta kuća, inače, nije vlasništvo supružnika.

"Potom se sam prijavio policiji", pojašnjava izvor kojeg citiraju banjalučke Nezavisne novine.

Kako ističu mještani, koji Aliju poznaju, riječ je, inače, o mirnom muškarcu, za kojeg se nikad ne bi reklo da bi mogao nešto ovako učiniti.

Tvrdei da je u toku bila brakorazvodna parnica između supružnika.

Inače, u cilju istrage, iz Policijske uprave Prijedor nisu željeli da otkrivaju bilo kakve detalje, već su samo naveli da im je prijavljeno da su mjestu Srednji Jakupovići ubijena dva lica.

"Prijava je zaprimljena jutros oko 7.50 časova, a uviđaj obavlja dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Prijedor, a prisutan je i ljekar mrtvozornik", naveli su iz policije.

"Uviđaj obavlja dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog Tužilaštva Banjaluka Siniša Marković, zajedno s policijskim službenicima PU Prijedor. Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne mjere, radnje i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela. Naložena je obdukcija beživotnih tijela. Osumnjičeni je lišen slobode, a nakon završene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće sproveden u Okružno javno Tužilaštvo radi ispitivanja", izjavila je portparol Okružnog javnog Tužilaštva Banjaluka Maja Đaković.