Nermin Šehović, uposlenik Federalne uprave policije (FUP), predsjedavajući Ad hoc tijela kojeg je imenovala Skupština Kantona Sarajevo (KS) za slučaj "Dženan Memić" večeras je gostujući na Face TV govorio o propustima u istrazi o stradanju Memića.

Objašnjavajući izuzimanje snimaka s videonadzora u noći kad je mladić stradao, na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića, kako je moguće da su svi snimci nestali, naveo sljedeće:

- Dođe jedna ekipa i pregleda snimke. Oni naprave zapis, zabilješku šta se vidi na tim snimcima. Onda nakon nekog vremena dođe druga ekipa, policijska. I vide da ima nešto bitno na tim snimcima. Nakon toga, ne izuzmu snimke kako treba. I onda vrijeme učini svoje i na tim snimcima odjednom nema to što je bitno.

U studiju je bio i pravni zastupnik familije Memić Ifet Feraget. Na pitanje ko je učestvovao u ometanju istrage u slučaju "Memić" Feraget je rekao:

- Dovoljno je reći da se radi o policajcima, tužiocima i doktorima. Doktorima koji su se bavili vještačenjima Alise Mutap. Znaju se sva tri imena, Dželilović, Alajbegović i Sabljić. Oni su proveli timska vještačenja. Prvo vještačenje s doktorom Kučukalićem na čelu je isključilo amneziju. Drugo timsko vještačenje su trebali provesti ljudi koji sjede u Upravi KCUS-a. Postavlja se pitanje zašto se traži vještačenje s KCUS-a. U medicinskoj dokumentaciji nema ni potresa mozga, što znači nema ni amnezije - izjavio je, između ostalog, Feraget.

Gost u studiju je bio i Dino Osmankadić, vještak MUP-a KS koji je tvrdio da "je sam tražio da gostuje u emsiji jer se njegovo ime spominje na pojedinim portalima gdje je označen kao `nečasni stvor`, koji je pokušao zataškati i prikiti ubistvo Dženana Memića".

- Dino došo' sam - ponavljao je Osmankadić.

POVEZANO
Dženan Memić Alisa Mutap LATIĆČITAV GRAD ZNA KO JE UBIO DŽENANA MEMIĆA? Ali zašto niti nakon skoro 5 godina se ne spominje ime?

(Doznajemo.com/Avaz.ba)