Nataša Pupčević (20) iz B.Šamca, a koja je nestala 25.02. ove godine, još uvijek nije pronađena. Ova informacija potvrđena je iz CJB Doboj.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Nataša PupčevićMami rekla da ide da prošeta: DJEVOJCI (20) VEĆ DANIMA NEMA NI TRAGA, NI GLASA!

Nestanak Pupčević policiji je prijavljen 26.02., a policija je odmah po prijavi nestanka, obišla autobusku stanicu te ugostiteljske objekte u kojim se eventualno mogla nalaziti nestala djevojka, te obavili razgovore s njenim prijateljima i poznanicima.

Izvršena je pretraga terena, odnosno obale rijeka Bosne i Save, dok su članovi Ronilačkog kluba i pripadnici CK Šamac istog i narednog dana izvršili pregled korita rijeka Bosne i Save do mosta na graničnom prijelazu Šamac. Policajci su, također, ostvarili kontakt s graničnom službom prilikom čega je utvrđeno da na međugraničnom prijelazu nije evidentiran prelazak Pupčević.

U međuvremenu Avaz.ba došao je do novih informacija o nestaloj djevojci.  

Naime, prošle godine Pupčević je s majkom i sestrom bila u sigurnoj kući u Modriči, jer su bile žrtve porodičnog nasilja.

Da su bile u sigurnoj kući potvrdila je i Gordana Vidović, direktorica Udruženja građana "Budućnost".

- Mogu samo potvrditi da jedno vrijeme jesu boravile u sigurnoj kući, no, više o ovom slučaju ne mogu govoriti, izjavila je Vidović.

Navodno su preporuke stručnjaka iz sigurne kuće bile da majka i kćerke Pupčević ostanu izvjestan period u sigurnoj kući, no da je lokalni centar za socijalni rad dao preporuku da to nije potrebno.

- Djevojka je bila žrtva nasilja i istraumirana. Smatram da tretman nije bio završen i da je trebala i dalje stručnu pomoć. Nadam se samo da nije počinila samoubistvo i nadam se da će je pronaći živu i zdravu - izjavio je izvor portala Avaz.ba.

Veljko Milikić, direktor Centra za socijalni rad B.Šamac, nije htio govoriti o konkretnom slučaju, jer, kako je kazao, iz Centra ne daju takve informacije.

- No, mogu kazati da Centar nikoga ne može prisiliti da ode u sigurnu kuću niti ga istjerati iz nje. Kada je u pitanju finansiranje, dok god se neko nalazi u sigurnoj kući to se finansira, jer ne daje samo Centar ta sredstva nego boravak sufinansiraju i druge institucije.

Iz CJB Doboj, apelovali su na građane da, ukoliko imaju bilo kakve informacije o nestaloj djevojci ili su eventualno uočili njeno kretanje, o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu pozivom na besplatan telefonski broj 122.