Policija RS lišila je slobode Vojkanu Bogojević iz sela Trnjani kod Doboja i njenu kćerku Sanju zbog ubistva tri Sanjine bebe.

Povezani sadržaj:

ZLOČIN ŠOKIRAO CIJELU ZEMLJU: Starica Vojkana Bogojević ubijala djecu koja je rađala njena kćerka! FOTO

STRAVIČNI DETALJI ZLOČINA U SELU ISPLIVALI NA SUĐENJU: Kćerka rađala djecu, njena majka...

Njih dvije se sumnjiče za ubistvo dva dječaka i jedne djevojčice. Vojkana se tereti da je ubila dvoje tek rođene djece i osumnjičena je za teško ubistvo.

Sanja se sumnjiči za jedno čedomorstvo. Rade Bogojević, djevojčin brat od strica, Vid Janković i Žarko Cvijetić, očevi ubijenih beba, takođe su uhapšeni i terete se za obljubu nad nemoćnim licem.

– Sanja je djecu rađala 2011, 2013. i 2015. godine. Sumnja se da je njena majka dvije tek rođene bebe ubila, a da je jednu usmrtila Sanja. Ubijenu novorođenčad su, kako se vjeruje, zakopale u svojoj njivi, nekih 300 metara od kuće u kojoj žive u selu Trnjani – rekao je izvor blizak istrazi.

Istraga o monstruoznom zločinu u selu blizu Doboja počela je nakon što je policija dobila informaciju da je Sanja bila trudna, ali da nema djeteta, iako je izgubila trudnički stomak. Ubrzo se došlo do informacija da je Sanja i prije toga bila u drugom stanju, ali da ni te djece nema u porodičnoj kući.

– Djevojka je priznala da je bila trudna i navela je imena muškaraca s kojima je imala se*sualne odnose. Oni su privedeni i priznali su da su s njom imali se*sualne odnose. Takođe su naveli da su znali za trudnoće, ali su sumnjali da su djeca njihova – naveo je izvor.

Vojkani Bogojević prijeti minimum 10 godina zatvora. Prema zakonu RS, za čedomorstvo je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Očevi ubijenih beba zbog obljube mogu dobiti do 15 godina robije.

Svi su predani u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju, a detalji cijelog slučaja se još istražuju.

OTAC KAŽE DA NE ZNA NIŠTA. – Ne znam ništa, nemam pojma ni o kakvim trudnoćama – rekao je za Milivoje, otac osumnjičene Sanje i Vojkanin suprug.

Milivoje je bio u šoku kada se pojavila policija.

– Zaista ne znam ništa. Ne znam ni sa kim je moja kćerka bila, niti šta je radila. Imam još tri kćerke, osmoro unučadi, deveto je na putu. Zaista ne znam šta se dešavalo, razumite me – tvrdio je Milivoje Bogojević.

U selu Trnjani šokirani su monstruoznim zločinom koji se tu odigravao.

– Zaista niko u selu nije znao da je Sanja bila u drugom stanju. I to ne jednom, već tri puta. Niko od nas ništa nije primijetio – tvrdili su mještani tog sela.

Prema njihovim rečima, Vojkana i Milivoje imaju petoro djece, četiri kćerke i sina.

– Sanja je najmlađa. Tri starije sestre su udane i imaju djecu. Ona je blago ometena u razvoju, ponavlja riječi. Ali je dobra, vrijedna je i hoće da pomogne. I roditeljima pomaže dosta i u kući i na polju – naveli su mještani Trnjana.

NEIMAŠTINA. Svu krivicu za svirepa ubistva beba svaljuju na Sanjinu majku Vojkanu.

– Jadna djevojka ništa nije mogla da odluči sama, nije sposobna za to. Sigurno je da je sve odluke donosila Vojkana. A vjerovatno je da je odlučila da djecu ubiju zbog neimaštine… – kazali su meštani.

Sagovornici krivicu svaljuju i na muškarce koji su, kako su naveli, zloupotrijebili djevojčino psihičko stanje.

– Pitanje je da li je ona znala posljedice tih veza sa oženjenim muškarcima. Iskoristili su je! Jedino nije oženjen njen brat od strica Rade Bogojević. Ali nam nije jasno kako je mogao da sestri napravi djete. To je incest! Gdje će mu duša – upitali su mještani Trnjana.

SLIČAN SLUČAJ U SUSJEDNOM SELU. Nedaleko od Bogojevića, u Luščanima kod Podnovlja, zabilježen je sličan zločin, kada je prije pet godina Gordana Stojčić izvršila čedomorstvo, a ubijenu bebu bacila u štalu. Prije toga, Stojčićeva je rodila osmero djece, a za zločin se doznalo nakon što je Gordana dobila sepsu nakon nehigijenskog poroda.