U Surdulici (Pčinjski okrug, Srbija) se u ponedjeljak oko 14h dogodilo dvostruko ubistvo i samoubistvo. U naselju Čardačište, Dragoljub Ajdić usmrtio je Safeta Sinanovića (52) i njegovu ženu Elezu Sinanović (42), a zatim počinio suicid!

Čoveka je ubio tako što ga je udario automobilom, "Opel Zafira", ženi je nožem prerezao vrat, da bi zatim tim istim nožem nanio sebi smrtonosne povrede po vratu.

Žitelji ovog naselja bili i danas su u šoku zbog onoga što se odigralo.

Kako su izjavili reporterki Novosti, Dragoljub i Eleza su, najvjerovatnije, bili u ljubavnoj vezi, a kao jedan od motiva spominje se mogućnost da je ona prekinula tu vezu, zbog čega se ljubavnik odlučio na zločin.

Surdulica zločin 01/06/20 0

Tijela su poslana na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Nišu.

Jedan očevidac je opisao kako se zločin dogodio na ulazu u Novo naselje u Surdulici:

- On je odavde došao kolima, udario čoveka i još jednom ga udario kolima, i ovu ženu je udario kolima, onda je uzeo nož i direktno ženu nožem zaklao, pa posle sebe. Dvaput je pokušao, a treći put je prerezao sebi vrat. Ništa drugo više nismo videli, zašto se to desilo pojma nemam - ističe on.

Eleza je svoje posljednje minute života provela vraćajući se iz prodavnice. Tokom uviđaja je utvrđeno da je osim namirnica u cegeru imala i veću količinu deviza, kao i zlatnog nakita.

- Elezu sam sreo ujutro, rekla mi je da je krenula u kupovinu. Pričala mi je kako je stigla iz Nemačke, gde je bila kod svojih sinova sve vreme dok je trajala epidemija. Ništa nije ukazivalo na to da ima probleme. Posle sam primetio da se vraća sa torbom - ispričao je za spomenuti izvor jedan od Safetovih komšija.

Surdulica zločin 01/06/20 0

Na pitanje o vezi Dragoljuba i Eleze, komšije sliježu ramenima, navode, pričalo se, ali niko ih nije vidio zajedno.

- Svašta se pričalo, ali Eleza nije htela da sekira decu, sinovi žive u Nemačkoj, ćerka je ovde udata. Pa i Dragoljub je imao porodicu, šta mu je trebalo da ih sve zavije u crno - priča starija žena.

Ubijenu Elezu Sinanović svi u naselju poznaju pod tim imenom i prezimenom. Međutim, ona u dokumentima ima druge generalije. Naime, kako u Tužilaštvu navode, njeno ime je Nataša M. Kasnije je pojašnjeno da je ona u međuvremenu promijenila ime i prezime.

Surdulica zločin 01/06/20 0