Majka mladića koji je jednom bio zaposlen i pred kojim je, činilo se, bila svijetla budućnost, a koji je umro od predoziranja heroinom, podijelila je uznemirujuće fotografije njenog «uništenog» sina, kako bi pokazala djeci i mladima užasnu stvarnost konzumiranja opojnih droga!

Žena po imenu Donna Hackett izjavila je da je mogla samo bespomoćno gledati kako `spirala propasti` u koju je upao njen sin Danny ide sve dublje i dublje i izlazi iz bilo kakve kontrole. Sve je počelo nakon što je ovaj mladić upao u loše društvo.

Mladić koji je radio za Lloyds i smiješila mu se perspektiva, dospio je na dno nakon što je 2009. godine postao ovisnik o opojnim drogama, nakon čega je završio živeći na ulici.

Danny narkomanija 0

Početkom 2016. godine Danny je preminuo nakon što se predozirao heroinom, a imao je svega 28 godina, javlja Birmingham Live.

Sada, gospođa Donna, podijelila je fotografije svog sina, pokušavajući na emotivan način upozoriti druge da ne upadnu u istu zamku!

Danny narkomanija 0

Fotografije, od kojih su neke kad je Danny bio dječak, pokazuju transformaciju u koju je vodila ovisnost.

Danny narkomanija 0

Danny narkomanija 0

Danny narkomanija 0

Danny narkomanija 0

Mama je podijelila i posljednju fotografiju sina koju ima, snimljenu prije njegove smrti (dole), kao i zajedničku porodičnu fotografiju (gore).

Danny narkomanija 0

Hackettova se također pojavila u jednoj TV emisiji gdje je svjedočila o gubitku svog djeteta. Tema te emisije bili su efekti koje narkomanija ima na čitave familije, kao i način na koji rade dileri droge i bande koje stoje iza toga.

- Obrazovanje treba početi već u školama i upozoriti djecu na opasnost. Kasnije može biti kasno. Mislim da je to jedini način da se mlade spriječi da krenu putem kojim je išao moj sin. Iako to može izgledati grubo, mislim da djeca trebaju da vide fotografije mog sina i šta mu je droga učinila i na kakav način ga je promijenila. Također, mislim da zajednica treba više učiniti kako bi drogu uklonila s ulica – možda s većim kaznama za dilere.

POVEZANO
Sonja SavićTRAGIČNA SMRT SRPSKE GLUMICE: Preminula je u 48. godini života, a maštala je da se uda za muzičara