Pjevač narodne muzike Borislav Bora Drljača preminuo je 11.10. u Beogradu. Samo dvije nedjelje prije smrti on je izjavio kako osjeća da mu se neminovni kraj bliži.

Budućnost, kako je priznao, nije vidio.

Jeziva, proročanska ispovijest Bore Drljače nekoliko dana pred smrt...

- Kakva budućnost?! Nemam ja budućnost. Bar da živim još godinu, dvije, tri dana i da umrem. Ako uspijem da proguram još koju više i to ti je. Slomila me bolest. Ne volim smrt, al' šta ću. Kad dođe vrijeme. Ne znam kako ćete bez mene, kako će ovaj svijet bez Bore - poručio je Bora.

- Volim život i nauživao sam se, al' još pet-šest da doživim i nek ide u... Operisao sam bubreg, debelo crevo, melanom, četiri-pet puta sam išao pod nož. Znam samo da ću biti sahranjen pored moje prve žene. Napravio sam spomenik, nisam stavio sliku, ali sve je završeno. Takav je život - izjavio je on za Kurir.

- Patim što nemam unučadi. Za čega sam sve ovo stvarao? Jedino ja da napravim dijete. Bio sam budala, Rada ostala u drugom stanju i ja joj rekao da očisti. Bila je baba, rek`o gdje ćeš ti sad da rađaš. Želio sam žensko dijete. Nema ništa ljepše za roditelje od ženskog djeteta. Sinovi su barabe, muškarci nemaju osjećaj kao što ima žensko.

- Želio bih da sam zdrav kao nekada. Da jurim ribe, da ih vodam. Nema koja nije htjela, a sad se bliži kraj... Što se tiče životnih grešaka, to kad me pitaš, da ti kažem da ih je malo bilo. Imao sam sreće, a Bogami i pameti. Nisam imao nekih težih povreda. Moje pjesme ostaju narodu zato što su životne. To je moje bogatstvo. Moj početak i kraj - zaključio je on.

POVEZANO
Bora Drljača VericaSRPSKI PJEVAČ U SUZAMA DAO ISPOVIJEST: "U oproštajnom pismu moja žena je samo napisala..."