Treći dan traje potraga nakon što je u Sarajevu nestala djevojčica  po imenu Enisa (12). Udaljila se u nepoznatom pravcu iz Logavine ulice...

U pitanju je maloljetna kćerka gospođe Emire Bašić. Navodno je zadnji put prekjučer viđena u Kaknju, gdje su ona i muškarac koji ju je navodno odveo pokušali naći prenoćište. Policija zasad samo navodi da radi na slučaju.

Kako nezvanično doznaje agencija Patria policija provjerava da li je u cijeli slučaj umiješan i Kenan Kršo (41), kojeg je tokom 2016. godine lišila slobode

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zbog dovođenja u vezu s terorističkim aktivnostima. Privođen je i 2015. godine kada je napravio incident u jednoj sarajevskoj džamiji. Tada je kod njega pronađeno oružje za koje nije imao dozvolu.

Emira Bašić, majka nestale dvanaestogodišnjakinje za N1 je opisala šta se događalo u noći kada je njena kćerka nestala...

"Petak, negdje oko pola 9 mi smo bili kući. Ja sam spremala stvari da idemo u Njemačku i rekla sam mojoj kćerki 'ako Bog da sine još dva dana do Njemačke', ponedjeljak u 8 sati", izjavila je za N1 majka nestale djevojčice.

U međuvremenu su, kako tvrdi, stigle poruke na kćerkin telefon. Nakon toga, navodi ona, muška i ženska osoba su došli ispred njene kuće i odvezli njenu 12-godišnju kćerku Enisu u autu.

Majka dodaje kako je nakon toga prijavila policiji sve šta se dogodilo, te kako je čovjek o kojem je govorila poznat policiji od ranije.

"On je poznat u policiji, njima je poznat jako, da taj čovjek nije dobar ni ta žena", navodi majka Emira.

- Odveli su dijete s automobilom. Ja sam tada skočila kao majka da odem u policiju, da prijavim sve šta se desilo. On je poznat jako policiji, da taj čovjek nije dobar ni ta žena, navodi Enisina majka, koja tvrdi kako je njena kćerka odvedena da bi stupila u brak s čovjekom koji ju je odveo. I to kao treća žena.

- Znači, taj čovjek ima dvije žene, a on bi želio da moju kćerku oženi sad, pošto su te dvije nerotkinje – navodi očajna majka, dodajući da njena kćerka nije spremna niti zna za taj brak.

Gospođa Emira je pokazala i poruke koje je prije nestanka kćerke dobila...

Emira Bašić Enisa (12)

Poruke koje su upućene na majčin telefon

...danas mi je rekao da te pitam, ali kad je sve ispalo tako na brzinu. On bi joj dao ovaj stan gdje sam ja, a tebi bi pomogao da nađeš stan i da ostaneš ovdje. Pa ti vidi sa Enisom, ja bih voljela da ostanete. Nije ti ni ovo rješenje da te ljudi ovako ćuškaju. Vidi s njom, pa kad budete same popričajte...

...i ako se odlučite da hoćete, prekosutra je moj dan, ja ću izaći iz stana i prepustiti joj ga da dođete ovamo dok ne riješimo tebi stan, a ona ostaje ovdje a ti popakiraj sve stvari i s njima dođi ovamo. Mislim da se nećete pokajati ako odlučite da hoćete to prihvatiti, a Allah najbolje zna. Odoh sad spavati...

POLICIJA. Predstavnica za javnost MUP-a Kantona Sarajevo (KS), Suvada Kuldija o ovom slučaju za N1 izjavila je:

- Dana 17.11.2017. god oko 22:05 u službene prostorije PU Stari Grad pristupila je građanka B.E. i prijavila da je istog dana u 19:30 iz kuće se udaljila u nepoznatom pravcu njena malodobna kćerka E.M. Policijski službenici o svemu su obavijestili Kantonalno tužilaštvo i raspisali su potragu za navedenim licem i intezivno tragaju za navedenim licem.

POVEZANO
Enisa Bašić 1PRONAĐENA NESTALA DJEVOJČICA ENISA (12) Evo šta se desilo...