"Od 14. maja, kada je moj sin pao u nabujali Mračajski potok ispred kuće prije više od tri mjeseca, za mene i moju porodicu život je stao", su riječi kojima je počeo razgovor za "Dnevni avaz" gospodin Amel Mešeljević iz Begovog Hana, otac šestogodišnjeg dječaka Ibrahima.

Tog dana je šestogodišnji dječak Ibrahim vozeći bicikl pao s mostića ispred porodične kuće u nabujali Mračajski potok, otkad mu se gubi svaki trag.

POVEZANO
Peti dan potrage za nestalim dječakom ŽepčeI PETOG DANA, NAKON NAJOPSEŽNIJE POTRAGE, NEMA REZULTATA: Još uvijek se traga za dječakom (6)

Dok briše gorke, muške, očeve suza s očiju, navodi da niko ne može razumjeti ogromnu bol koju preživljavaju iz dana u dan. Razočarani su što se više ne traga za dječakom. Sve se, tvrdi, svelo na telefonski kontakt s Civilnom zaštitom Žepče, dok drugi konstantno nalaze opravdanja zašto ne rone i ne traže dječaka...

Čas je, kao voda mutna, čas plitka. Da je to sin nekog jakog u državi, sve bi bilo drugačije. Ali, ne odustajem. Idem tražim ga, svaki dan. Pomognu i rođaci, lakše bude kad su tu. Niko ne zna kako mi je, hodam rijekom i tražim sina u dubinama vode, nadam se ugledat ću ga, izbacit će ga voda, ali još ga nemagovori Amel.

Teško mu je govoriti o tom 14. maju, kada je ostao bez sina. Kako nije mogao gledati stari most, koji ga je svskodnevno podsjećao na Ibrahima, prije pet dana sagradio je novi.

Otac dječaka utapanje Begov Han

"Nisam više mogao. Odlučio sam napraviti novi most. Većinu sam uradio sam, nešto su pomogli prijatelji. Plakao sam i pravio most. Gdje god okrenem, sve me podsjeća na mog Ibrahima, samo njega nema", jecajući će otac za Avaz.

Mešeljevići imaju i sina Demira, koji je prekjučer proslavio svoj četvrti rođendan.

Svima je to bio pretežak dan. Navikao je na brata. Često ga spominje, pita za njega. Bude mu i dosadno, navikao je na njega. Posebno je teško jer je on sve gledao šta se desilo tog dana i često to prepričava. Bio je 5 metara od njega. Hoće srce da mi pukne kada se vratim iz potrage i pita me jesam li ga našao – iskren je Mešeljević dok grli svog sina ispred porodične kuće, a suze nije mogao zaustaviti.

NEM A NAMJERU ODUSTATI! Mešeljevići trenutno žive za trenutak da se svi uključuje u potragu, koja bi, uz Božiju pomoć, dala konkretne rezultate.

- Da se nastavilo tragati i dalje kao što je bilo na početku, vjerujem da bi do sada bilo rezultata. Ima dijelova gdje je voda duboka, ima virova, tu mi ne možemo, mogu samo ronioci. Ali niko neće. Rodio bih se ponovo kad bi našli mog sina, navod Amel, koji poručuje da nikada neće odustati od potrage i nade da će jednog dana pronaći sina, obaviti dženazu i ukop i znati gdje je.

POVEZANO
Nestali dječak Ibrahim Mešeljević 1U SUBOTU VELIKA POTRAGA, NADAJU SE NAĆI BAREM TIJELO dječaka Ibrahima M. (6) koji je upao u potok