Među nastradalim u prošlomjesečnoj avionskoj nesreći koja se dogodila u naselju Rodoč u Mostaru je i Muhamed Sipović (20), sin Zijada Sipovića, poznatog bosanskohercegovačkog sportiste i pjevača.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Zijad SipovićU padu aviona poginuo i SIN ZIJADA SIPOVIĆA, poznatog bosanskohercegovačkog sportiste i pjevača

Nakon tog događaju na portalu Depo je dana 15.05.2017. godine objavljen članak pod naslovom "Ogorčena porodica poginulog mladića tvrdi: Sipović jeste biološki otac, ali sina nikada nije htio upoznati", za koji Sipović tvrdi da nije istinit i zbog kojeg je poslao oštar demanti spomenutom portalu.

U okviru šireg demanta, Sipović je pisao i o svom odnosu sa majkom poginulog Muhameda, i svom odnosu sa djetetom. Prenosimo taj dio:

- Ja, Sipović Zijad, sam bio u drugoj polovini rata kao slobodan momak u neformalnoj, neobaveznoj ratnoj vezi bez ozbiljnih namjera sa Krkalić Dženanom koja je bila sama, razvedena žena, dok su joj kćerke bile u inostranstvu, gdje se nisam interesovao, niti znao sve detalje njenog prijašnjeg života. Takva veza je bila slična mnogima primjerima prinudno razdvojenih porodica u ratnom periodu. Kada se rodilo dijete, ja sam ga kao čovjek ljudski priznao, dao mu svoje prezime, želeći da budem čist i pred Bogom i pred narodom, pružio mu svoju nježnost, brinuo sam se i borio se za njega, a dotična je forsirala da bude moja vjenčana supruga, što ja ni u kojem slučaju nisam planirao, niti želio brak sa pomenutom osobom.

Sve to je izazvalo jako veliki pritisak, gdje su se poremetili odnosi. Nakon 1,5 godinu, nisam imao drugog izbora nego da se udaljim od svega toga, gdje sam dijete i dalje viđao, ali samo kada je dotičnoj to odgovaralo. Strašno me pogodilo kada je sa svojim neistinama, izmišljotinama i vezama dobila starateljstvo nad djetetom, tako je i svojim samo znanim načinima dobila pasoš za dijete bez moje saglasnosti.

Za vrlo kratko vrijeme, pomenuta je ušla u vezu sa Nevenom Popovićem, te su bez mog znanja i saglasnosti odveli dijete u Mostar, gdje su se preselili i vjenčali. To me je kao čovjeka strašno pogađalo zbog djeteta. Nisam imao izbora, nego da spustim svoj ponos zbog ljubavi prema djetetu i da u ponuđenim uslovima viđam dijete i to opet, kada je dotičnoj to bila volja. 2003. godine sam prvi put zasnovao brak zakonski i šerijatski sa svojom suprugom Šejlom, gdje sam i dalje održavao brigu i vezu sa Muhamedom koliko mi je dotična dozvoljavala.

Brinuo sam se o djetetu i plaćao alimentaciju, vodio sam ga na sva javna mjesta po Sarajevu, Mostaru, na koncerte i utakmice humanih zvijezda, radiju, televiziji, na more i planinu, kod rodbine i prijatelja, gdje je bio simpatično, umiljato dijete, gdje su nas mnogi novinari slikali, a pored toga, trenirao je karate u KK Ippon Sarajevo, a poslije kod mojih prijatelja u KK Student Mostar...

Zijad Sipović