Stotine prijatelja, kolega, komšija, članova bliže i dalje rodbine, se na mjesnom groblju Rosulje u Mokronozima nedaleko od Visokog oprostilo od tragično stradale Merhide Hadžić (27).

Dženazu, kakvu ne pamte ni stariji stanovnici ovog mjesta predvodio je Irhan ef. Hadžić, inače amidžić Merhidinog oca Mehmeda.

Prije samog čina klanjanja dženaze prisutnima se obratio i Mehmedalija ef. Muslija.

- Znam da su otac, ali i rodbina na velikoj kušnji, ali što smo veći vjernici i kušnja je veća. Okupili smo se ovdje da klanjamo dženazu našoj Merhidi, a ja vas sve pozivam, da ukoliko je bilo nečega, halalimo našem pupoljku, našoj Merhidi, poručio je ef. Muslija.

Prisutni nisu mogli sakriti tugu za ugašenim mladim životom, a oni s kojima smo pričali, biranim riječima su govorili o Merhidi, ali i o njenoj familiji, za koju imaju samo riječi hvale.

Istovremeno dok je na mezarju Rosulje klanjana dženaza, u porodičnoj kući nedaleko od mezarja proučen je i tevhid.

- Bila je predivna, uvijek nasmijana osoba, ali i osoba spremna priteći i pomoći prijateljima u nevolji. Napustilo nas je jedno divno stvorenje, a dragog Allaha, dž.š., molimo da njenom ocu, majci, sestri i rodbini podari mnogo sabura i snage da se izbore sa ovim nenadoknadivim gubitkom, kazale su nam Merhidine prijateljice koje su došle sa njenim najbližima podijeliti tugu.

Podsjećamo, Merhida Hadžić je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se desila u subotu u ranim jutarnjim satima na petlji Butile, na izlazu na autoput A-1. 

Merhida dženaza

Merhida dženaza

Merhida dženaza

Merhida dženaza

Merhida dženaza

Merhida dženaza

Merhida dženaza

Merhida dženaza

Merhida dženaza

Merhida dženaza

Izvor: Avaz.ba