Osmogodišnji dječak koji je oštro ukoren ranije ove sedmice, nakon što je uzeo mamin VW i vozio se po autocesti u Njemačkoj, opet je ponovio istu stvar – ali sada je upućen na psihološko savjetovanje!

Ovoga puta je vozio još i brže nego nekoliko dana ranije, sada je postigao brzinu od čak 180 km/h.

UZEO KLJUČEVE. Policija u Dortmundu navela je u petak da je mališan bez dopuštenja uzeo ključeve od maminog «Golfa» oko ponoći i vozio od svog grada Soesta do Dortmunda, oko 50 kilometara udaljenog.

Jedan drugi učesnik u saobraćaju alarmirao je policiju, prijavivši kako dijete vozi velikom brzinom kroz grad, precizirajući da «se čini kako ga ne interesuju crvena svjetla na semaforima i saobraćajni propisi».

SLUPAO "GOLFA". U vrijeme kad je krenula potraga, dječak se odvezao iz grada i naposljetku zaustavio tako što je udario u zadnji dio jednog kamiona parkiranog na odmorištu. Niko nije povrijeđen, ali je automobil prilično oštećen.

Podsjetimo, prije samo nekoliko dana, također kasno noću, isti dječak je uzeo majčin auto i vozio po autoputu A44 na zapadu Njemačke, a policija ga je tada našla na odmorištu, sa upaljenim svjetlima za nuždu.

Tada je njegova mama alarmirala nadležne oko pola jedan iza ponoći, kad je shvatila da nema niti njenog sina, niti Volkswagen Golfa.

BRIZNUO U PLAČ. Prema navodima policije iz Soesta, tada je dječak, nakon što je pronađen, briznuo u plač, govoreći da se samo htio malo provozati. Navodno se nije dobro osjećao kada je dostigao brzinu od 140 km/h, pa se odlučio zaustaviti.

Mama je spomenula da dječak redovno vozi karting i bumpere, a i da je na privatnom imanju već vježbao vožnju pravog automobila.

U Njemačkoj je dobna granica za vožnju automobila 18 godina.