Dvadesetdvogodišnji Ferid Hadžihaskić, koji je priveden nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio Amir Alić (25) iz Sarajeva, nakon saslušanja u policiji, pušten je da se brani sa slobode, jer nije bilo zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje.

Protiv njega u redovnoj proceduri treba biti vođen postupak zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, koje je rezultiralo smrću druge osobe.

{linkad:0}

Naime, prema preliminarnim rezultatima istrage, u ovom slučaju se radilo o klasičnoj nesreći, koja nije uzrokovana omamljenošću bilo kojeg od učesnika, niti je utvrđeno prekoračenje dozvoljene brzine. Istraga se i dalje nastavlja, a tačni uzroci koji su doveli do nesreće trebali bi biti poznati nakon što stignu rezultati svih potrebnih vještačenja.

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je glavni uzrok nesreće bila velika brzina, a prema procjenama saobraćajnog vještaka, automobil se kretao najmanje 150 kilometara na sat, što je uz nepažnju vozača odvelo do stravične nesreće u kojoj je poginuo suvozač, piše Source.

Podsjetimo, mladići su krenuli u Zenicu, ali su se zbog obustave saobraćaja zbog nesreće, koja se dogodila ranije, odlučili vratiti nazad u Sarajevo. Tada je volan preuzeo Ferid Hadžihaskić.

Alića, koji je ispao iz vozila, pokušali su reanimirati učesnici u saobraćaju koji su se zatekli na mjestu nesreće, ali bez uspjeha.

Nesreća se dogodila ponedjeljak u 16.10 sati na autoputu A1 Sarajevo – Zenica, kada je Hadžihaskić, upravljajući Audijem A8 iz pravca Visokog na mostu preko rijeke Bosne u mjestu Ljubinići, skrenuo u desnu stranu, a zatim udario u metalnu zaštitnu ogradu, a potom i u betonsku ogradu mosta. Tom prilikom vozilo se prepolovilo na dva dijela, a dijelovi otpali od vozila su udarili u Audi A5, kojim je upravljala H.S. (38) iz Sarajeva.

Na mjestu nesreće stradao je Alić, Hadžihaskićev suvozač, a smrt su konstatovali ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, nakon čega je tijelo prevezeno u prosekturu Bare radi obdukcije.

Hadžihaskić je zadobio lakše povrede, a medicinska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici "Prim. Dr. Abdulah Nakaš", nakon čega je priveden.

Dženaza tragično nastradalom mladiću treba biti obavljena danas u 14 sati na gradskom groblju Vlakovo u Sarajevu.

POVEZANO
Ilijaš - Visoko nesreća 25/09/2017 1HOROR NA AUTOPUTU ILIJAŠ - VISOKO: Stravična saobraćajna nesreća sa smrtnom posljedicom!