Pronalazak tijela bebe, dječaka rođenog prije sedam dana, u žbunju i kamenjaru na lokalitetu Kobilovača, uz cestu Mostar - Čitluk, u mjestu Miljkovići, jučer je šokirao stanovnike grada na Neretvi.

Tijelo su, kako je to kasnije i potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, pronašli pripadnici Policijske uprave Mostar koji su postupili na osnovu informacije iz Policijske uprave Grude.

NA LICU MJESTA je obavljen uviđaj te su izuzeti tragovi koji trebaju biti poslani na vještačenje, a naređene su sve druge neophodne mjere i radnje kako bi bile rasvijetljene okolnosti ovog stravičnog događaja.

Kako smo nezvanično doznali, jučer je lišen slobode M.Š. (56) iz Gruda, odnosno Dragićine, čija se supruga M.Š. (25) prvog dana ovog mjeseca porodila u SKB Mostar.

Zdravstvenu ustanovu je napustila 05.09. u pratnji svog supruga, a iz kojeg razloga su tek rođenu bebu odlučili baciti u žbunje pored puta jučer je bila nepoznanica. Nezvanično smo doznali da ovaj par ima troje djece.  Također, prema nezvaničnim informacijama, slučaj je policiji u Grudama prijavio otac porodilje.

- Kada je stigla prijava o nestanku bebe, policija je na saslušanje u Policijsku stanicu Grude pozvala oca bebe, koji je bez imalo zatezanja priznao gdje je ostavljena beba, tačno opisavši u kojem žbunju, piše Faktor.ba.

POLICIJA. Ured za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a HNK sljedećom je informacijom obavijestio javnost o spomenutom događaju:

- Postupajući temeljem informacije PU Grude, zaprimljene dana 12.09.2018. godine u 10.45 sati djelatnici nadležne PU Mostar, u suradnji s Sektorom kriminalističke policije MUP-a HNŽ, na lokalitetu Kobilovača pored regionalne ceste R424 Mostar – Čitluk, pronašli su beživotno tijelo novorođenog muškog djeteta. Na mjestu događaja izvršen je očevid kojim je rukovodio dežurni tužitelj. Uprava policije županijskog MUP-a zajedno s Tužiteljstvom i u suradnji s Upravom policije MUP-a Županije zapadnohercegovačke poduzimanje mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.

POVEZANO
Presuda ubistvo djeteta u KobilovačiMostar: MAJCI 14 GODINA ZA UBISTVO DJETETA, otac dobio 15 godina IZA REŠETAKA

(Doznajemo.com/Avaz)