Razriješen je bizaran slučaj smrti 23-godišnje djevojke, koja nije patila ni od kakvih ozbiljnijih zdravstvenih tegoba, a koje je preminula tokom intimnog odnosa sa svojim devet godina starijim partnerom!

Policija je u prvi mah pretpostavljala da je u pitanju ubistvo sa predumišljajem i vjerovatno zločin iz strasti, jer su na to upućivali rezultati obdukcije.

Naime, doktor koji je pregledao beživotno tijelo 23-godišnjakinje utvrdio je da su joj polomljene vratne kosti.

Neposredan uzrok smrti bilo je gušenje.

Logično, istraga je krenula u pravcu njenog mladića, koji je priveden u službene policijske prostorije. No, uslijedilo je (ne)očekivano otkriće i priznanje...

Naime, Ruiz Torez (32), inače novinar, ispričao je da je djevojku gušio kablom, a on je nakon incidenta priveden zbog sumnje da je nanio smrtonosne povrede Tanji Perez (23), javljaju mediji iz Meksika. Djevojka je po zanimanju bila psiholog.

Sve se dogodilo u Mexico Cityju, a Torez je policiji ispričao da je djevojka tražila da je tokom sek*a udara i davi. On je rekao i da je živio u istom stanu sa Perezovom, kao i sa još jednim prijateljem Hozeom Lusiom Martinezom.

"Tokom čina, zatražila je da joj stežem vrat i šamaram je pošto je voljela nasilni se*s. Našao sam kabl pored kreveta i nesrećnim slučajem sam je udavio", tvrdi Torez.

Doktori kažu da je uzrok smrti gušenje, kao i da su djevojci polomljene vratne kosti.

Prema izvještajima lokalnih medija, mladić je prvo tvrdio da je nevin, ali je kasnije sam došao u policiju i prijavio "se*s incident". Istraga traje.