Sud je odredio je jednomjesečni pritvor Ivani Čudi (27), osumnjičenoj da je ubila sestričnu Saru Čirjak (14). Hladnog lica, slomljena Ivana se povukla u sebe te ne komunicira ni s kim.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Ivana Čude privođenje 1OVO JE DJEVOJKA KOJA JE UBILA SVOJU SESTRIČNU (14) Dok su je privodili, ona...

POVEZANO
Ubistvo na ranču 1UBISTVO DJEVOJČICE (14) NA RANČU U HRVATSKOJ: Osumnjičena njena sestrična!

...

Nakon ispitivanja u tužiteljstvu zbog sumnje da je u utorak ujutro na ranču familije Mala Mila u Žuljinama kraj Lovinca u Lici ubila sestričnu Saru Čirjak (14) iz Zadra, Ivanu su policajci odveli na saslušanje kod dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu. On joj je odredio jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi mogla uticati na svjedoke te zbog posebno teških okolnosti počinjenog djela.

- Te okolnosti su činjenica da je ubijena dijete od tek 14 godina na početku života te da je usmrćena dok je ležala na krevetu - izjavio je istražni sudac Ivan Perković.

Ivani je dodijeljena pravna zastupnica po službenoj dužnosti Vlasta Jurišić. Ona tvrdi da je nakon određivanja pritvora Ivana slomljena te ni s kim ne komunicira.

- Nalazi se u nekakvom depresivnom stanju. Ne razgovara ni s kim, povukla se u sebe i s njom uopće nije moguće ostvariti nikakvu komunikaciju niti razgovarati - navela je Vlasta Jurišić.

Čitava familija, ali i susjedi u Zatonu Obrovačkom, gdje Čude imaju kuću i gdje žive zimi, su u šoku. Otac Sare Čirjak potpuno je zanijemio od boli i ne može razgovarati ni s kim, a majka leži onemoćala i bolno jeca. Sarin brat je bio jako blizak s ubijenom sestrom, ali se drži hrabro.

Ivana Čude Sara Čirjak 1

Sara je bila voljena i jako društvena

Njihove susjede sve je šokiralo.

- Uvijek su bili skladna familija puna ljubavi, a Sara je bila dražesna i mila djevojčica. Ne mogu vjerovati šta im se dogodilo - izjavili su susjedi obitelji Čirjak.

Inače. motiv zločina još nije poznat. Poznanici vjeruju da je Ivana sestričnu ubila uslijed teškog psihičkog stanja.