Hrvatska policija potvrdila je da je Ivica Todorić lišen slobode jutros u Londonu temeljem europskog naloga. On je dobio poziv policije i nešto iza devet sati po lokalnom vremenu ušetao u prostorije policijske stanice Charing Cross Police Station.

- Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je Ivica Todorić (1951.) u 9.04 sati po lokalnom vremenu pozvan u Charing Cross Police Station u Londonu gdje je i uhićen temeljem Europskog uhidbenog naloga kojeg je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija - objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Iz izvora bliskih Todoriću  N1 televizija doznaje da se sam predao policiji.

Sada treba početi proces izručenja, koji provodi Westminster Magistrates Court. Neslužbeno se doznaje kako je Todorić posljednjih dana skupljao novac za plaćanje kaucije, kako bi se protiv izručenja borio sa slobode. Očekuje se da će nakon predaje policiji Todorićevi pravni zastupnici pokrenuti postupak zaštite od ekstradicije s obrazloženjem zaštite od političkog progona.

Navodno je ranije hrvatska policija britanskim kolegama dostavila Todorićevu adresu, nakon što se on prije nekoliko dana našao na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca, a on je potom na svom blogu napisao da hrvatske vlasti cijelo vrijeme znaju njegovu adresu.

POVEZANO
Agrokor uhapšeni prvog danaVELIKA AKCIJA U HRVATSKOJ: LIšavanje slobode i pretrage zbog slučaja "Agrokor"