Tijelo bebe koju je S.V. (31) iz Zvornika odmah nakon poroda bacila u Drinu, pronađeno je jutros.

Nakon prijave nekoliko ribara koji su primjetili tijelo desetak metara od obale Drine, kod gradske plaže u Zvorniku, na lice mjesta izašli su vatrogasci i policija. Vatrogasci su na obalu izvukli tijelo koje je bilo na dubini od jednog metra.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Milan V.PROGOVORIO SUPRUG ŽENE KOJA JE BACILA BEBU U RIJEKU: Vratila se iz porodilišta i rekla mi...

Portparol CJB Zvornik, Miljan Bobar za BN je izjavio da je u dogovoru sa nadležnim tužiocem majka bebe S.V. osumnjičena za čedomorstvo, jučer nakon saslušanja puštena kući, ali rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela se nastavlja.

Obdukcija treba pokazati da li je smrt bebe, koju je majka jučer u Zvorniku bacila u rijeku, nastupila prije poroda ili je novorođenče bilo živo?

Slučaj stravičnog čedomorstva u Zvorniku jučer je duboko potresao bh. javnost. Naime, tridesetjednogodišnja žena (identitet poznat redakciji) iz sela Grbavci kod Zvornika privedena je zbog sumnje da je nakon porođaja u centru Zvornika odnijela svoje tek rođeno dijete do gradske plaže i bacila ga u rijeku Drinu.

ZATRAŽILA POMOĆ. Jezivi slučaj otkriven je nakon što je žena potražila pomoć u zvorničkom Domu zdravlja. Ljekari su, uvidjevši da se žena porodila, a nije im mogla odgovoriti na pitanje gdje se nalazi njeno novorođenče, pozvali pripadnike CJB Zvornik.

Čedomorstvo Zvornik dec 2016 1

Lokalitet Gradske plaže u Zvorniku

- Policiji je oko 8.40 sati prijavljeno da se u Domu zdravlja Zvornik, radi ukazivanja ljekarske pomoći, javila ženska osoba koja je rođena 1985. godine u Zvorniku. Po prijavi su postupili pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Zvornik, koji su utvrdili da se žena tokom noći sa 25. na 26. decembar ove godine u periodu od 00.30 do 1 sat porodila u ulici Sv. Save u Zvorniku, nakon čega je novorođenče odnijela do rijeke Drine i bacila ga u rijeku - navodi Miljan Bobar, portparol CJB Zvornik.

Čedomorstvo Zvornik dec 2016 1

Štand ispod kojeg se žena porodila: Vidljivi tragovi krvi

Uviđaj su obavili pripadnici CJB Zvornik, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

GRAĐANI U ŠOKU. Građani Zvornika su bili u šoku i s nevjericom su primili ovu vijest. Niko od njih nije htio pred objektiv, ali su istaknuli da je nevjerovatno šta se oko njih dešava.

Žena se porodila ispod prve tezge na šetalištu u glavnoj gradskoj ulici, ispred Narodne biblioteke i platoa Kasina. Nezvanično, pretpostavlja se da je žena, koja je bila udana i ima dvoje djece, bebu bacila u Drinu s gradske plaže, gdje se na široj lokaciji održavaju ljetne manifestacije. Motiv ovog zločina još nije poznat.

Tragovi krvi su jučer još bili vidljivi na trotoaru, a prodavač koji tu radi bio je šokiran time šta se desilo ispod njegove tezge. Na susjednim štandovima nisu bili raspoloženi za komentare, osim činjenice da su za cijeli slučaj doznali kada su vidjeli da policija nešto mjeri oko prvog štanda.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)