Stigla je još jedna tužna vijest....

- U fazi priprema odlazka na liječenje van BiH, javljeno je da nas je napustila Limo Sanela.

Ovim putem izražavamo duboko suosjećanje s porodicom, molimo dragog Allaha dž.š. da našoj Saneli podari lijepi Džennet, a porodici sabur u ovim teškim trenutcima - objavljeno je na stranici Mali Ljudi Velikog Srca.

Dženaza i ukop su danas (srijeda, 19.08.2020.) na Gradskom groblju u Visokom.

Iza Sanele, koja je preminula u ponedjeljak su ostali ožalošćeni otac, suprug i četvero djece...

Nedavno je bio objavljen apel za njeno liječenje:

Sanela Limo Sejdić, rođena 06.11.1985. u Sarajevu. Živi sa ocem Ahmetom u porodičnoj kući u visočkom naselju Rosulje. Ona se bori sa teškom bolešću i hitno treba našu pomoć. Riječ je o drugom kancerogenom oboljenju sa kojim se bori.

Prvi put je ustanivljen početkom februara prošle godine i operacija je uspješno obavljena. Nakon operacije počinje pet ciklusa vanjskih i unutrašnjih kemo terapija i zračenja. Poslije zračenja, odlazi na redovnu kontrolu sa bolovima u leđima i poslije urađenih nalaza, ustanovljena joj je metastaza na vratnom dijelu kičme i zadire u kičmenu moždinu.

U međuvremenu, dobila je pet probnih zračenja gdje se tijelo pobunilo i odbilo zračenje. Poslije toga MR otkriva loše stanje kičmene moždine. Postoji mogućnost paralize, a njeno tijelo već pokazuje da je bolest uzela maha. Na posljednjem MR pregledu, mišljenje ljekara i onkologa je bilo da u BiH nema ljekara koji bi uradio zahvat, jer je veoma rizičan. Zbog toga, Sanela bi trebala ići na operaciju u inostranstvo, a zato su potrebna finansijska sredstva. Nakon operacije koju bi uskoro trebala uraditi u Sarajevu, uslijedila bi operacija u Beogradu ili Istanbulu, ovisno od termina.

(Doznajemo.com)