Nikola M. (27) lišen je slobode zbog sumnje da je jedan sat poslije ponoći izazvao saobraćajnu nesreću na Ibarskoj magistrali u kojoj su život, na licu mjesta, izgubile četiri osobe, dok su četiri teško povrijeđene. Kako beogradski "Blic" piše, pozivajući se na nezvanične izvore, on se zakucao u drugi automobil vozeći oko 170 na sat!?

Do saobraćajne nesreće koja se dogodila oko sat poslije ponoći u petak došlo je kada se u automobil "Dacia", koja se kretala iz pravca Bogovađe i uključivala na Ibarsku magistralu kod Županjca, zakucao BMW kojim je upravljao Nikola M.

"Ne znam, možda sam zaspao. Ne znam ni koliko sam brzo vozio. J*biga, dogodi se. Kod kuće sam pio pivo, nisam ništa jeo i izašao sam s društvom. Nastavio sam piti, popio sam možda 12 piva. Moguće da me to stiglo", navodno je kazao 27-godišnjak kad je izašao iz auta netom nakon što je skrivio nesreću u kojoj je poginulo četvero mladih ljudi!?

Kako tvrde svjedoci jezivog sudara, BMW se kretao velikom brzinom, zakucao se u "Daciju" i, koliko je jak udarac bio jasno svjedoči i činjenica da je automobil gurao gotovo 70 metara! "Dacia" je nakon toga završila u livadi.

Poginuli su Aleksandar Savatić (22), taksista iz Valjeva koji je bio za volanom "Dacije", njegovi saputnici i prijatelji Đorđe Subotić (19), Đorđe Belušević (22), kao i studentkinja Katarina Ivanković (20), jedna od putnica u BMW-u kojim je upravljao Nikola M.

Automobil je smrskan do neprepoznatljivosti.

Čak sedam ekipa vatrogasaca sjeklo je vozila kako bi iz njih izvadili poginule i povrijeđene.

Niška Banja nesreća 09/08/19

Navodno je Nikola M. još od ranije poznat po brzoj vožnji.

U trenutku sudara s njim u automobilu bila je i studentkinja Katarina Ivanković (20), koja je poginula na licu mjesta, dok je na suvozačevom sjedištu bila njena sestra, inače Nikolina djevojka.

Niška Banja nesreća 09/08/19

Mještani koji su odmah po sudaru odjurili na lice mjesta izjavili su za Blic da je automobil bio potpuno smrskan, da su povrijeđeni zapomagali i vrištali na sav glas.