Dragan i Dragica Marić iz Pojezine nadomak Dervente (BiH) poklanjaju imanje mladom bračnom paru koji je spreman da sreću i život gradi na selu, piše Glas Srpske.

S ciljem da nekome bar malo olakšaju život, ovi nesvakidašnji supružnici došli su na ideju da kuću, dva automobila i oko 30 dunama zemlje poslije svoje smrti, ostave u nasljeđe mlađem muškarcu i ženi koji bi za uzvrat brinuli o njima kad ih stigne starost.

POVEZANO
Cura se sela PONUDACURA SA SELA (23) TRAŽI DEČKA KOJI BI RADIO I ŽIVIO SA NJOM: Ona zauzvrat nudi OVO!

Šezdesetčetvorogodišnji Dragan i četiri godine starija Dragica, koji su su se na vječnu ljubav zakleli u poznim godina, obećavaju da će one kojima poklone imanje prihvatiti kao svoju djecu budući da nemaju zajedničkih potomaka koji bi ih naslijedili.

- Želimo da se mladi supružnici dosele kod nas, obrađuju zemlju i paze nas kad zatreba. Zauzvrat ćemo im ostaviti kompletno imanje koje smo stekli, a koje osim kuće i zemlje, čine pomoćni objekti, automobili, voćnjak, šuma,  objašnjava Dragan.

POVEZANO
Breza žena crvena bojaZORICA I MUŽ iz sela kod Tuzle žive u crvenoj kući, jedu iz crvenih tanjira, piju iz crvenih čaša...

Ističe da je testament već napisao, te pozvao mlade da im se jave u što većem broju bez obzira na vjeru i naciju.

- Nije nam važno da li su Srbi, Kinezi ili neko treći, važno je samo da budu dobri i ozbiljni ljudi koji vole selo i ne bježe od posla na njivi i u štali. Zemlja je plodna, pogodna za razne poljoprivredne kulture i od nje se može lijepo živjeti, ako se radi, uvjerava Dragan po zanimanju kuhar, koji je penziju zaradio spremajući delicije na brodu u Novom Sadu.

Planira da sa parom koji on i supruga odaberu sklope ugovor o nasljedstvu 25. jula iduće godine, za kada je zakazao promociju svoje nove knjige pod nazivom "Moja oporuka".

- Dragici, mojoj trećoj supruzi, i sebi sam podigao spomenik i napravio sahranu tako da oko toga neće imati nikakvih obaveza i troškova, nećemo im biti na teretu, uvjerava Marić.

Dragan i Dragica Marić iz Pojezine 1

OBJAVILI OGLAS. Marići tvrde da im se juče za nekoliko časova po objavljivanju oglasa na lokalnom portalu javilo pet parova koji su zainteresovani za njihovu ponudu.

- Javila su se tri para iz Dervente i dva iz Doboja ali bih volio da ih bude mnogo više kako bi lakše odabrao najozbiljnije, ističe Dragan i dodaje da mu se zainteresovani mogu javiti na broj telefona 065/207-276.

POVEZANO
Traži ljubav selo ovceZOVEM SE AMRA. Imam 20 godina, živim na selu, želim da se udam! (FOTO)