Amel Kurtić (29), jedan od osumnjičenih za sinoćnje ubistvo Ammara Kapidžića u naselju Sokolović-Kolonija, izvršio je samoubistvo. On je, prema informacijama koje je objavio "Dnevni avaz", izvršio samoubistvo na području Konjica.

Inače, Kurtić je iz Sokolović-Kolonije, a u novembru prošle godine hicima iz pištolja ranjen je ispred fitnes kluba "Oxide" u sarajevskom naselju Stup. Ubio je, navodno, iz osvete - jer je smatrao da iza njegovog ranjavanja, nakon kojeg je ostao hendikepiran, stoji Kapidžić!?

Kako se doznaje, motiv likvidacije Ammara Kapidžića je novčani dug. Jedan od osumnjičenih se raspravljao s njim oko novca, dok je Amel Kurtić čak u jednom trenutku pokušao smiriti situaciju. Međutim, svađa se nastavila, izmakla kontroli i završila ubistvom...

On tada nije htio policiji otkriti ime napadača koji je pucao na njega.

- Nisam šmeker - odgovorio je Kurtić pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), koji su iste noći podigli više timova da bi uhvatili njegovog napadača.

POVEZANO
Sokolović Kolonija ubistvo 08/06/19 0Ubijen je mladić Ammar Kapidžić, sin profesora iz Četvrte gimnazije. UBIJENI JE POZNAVAO UBICU?!

Zbog ubistva Kapidžića dvije osobe inicijala A.I. (23) i A.Š. (19) su privedene, potvrdila je Suvada Kuldija, predstavnica za javnost MUP-a KS.

Naime, trojica osumnjičenih za likvidaciju su sinoć locirani na putnoj komunikaciji Sarajevo-Bjelašnica. Pretragom ovog područja lišena su slobode dvojica na području Bjelašnice, a na makadamskom području kod sela Luke pronađeno je vozilo u kojem je bilo beživotno tijelo trećeg lica, javilo je Radio Sarajevo. Priilikom bijega, Amel Kurtić je u jednom trenutku zaustavio automobil i iz njega istjerao saučesnike Alema Šojku i Armina Iglicu, a nedugo zatim počinio suicid.

POVEZANO
Amel Kurtić social 2OTKRIVENO! Evo šta je Amel Kurtić PORUČIO SVOJOJ MAJCI prije nego je počinio samoubistvo!

Podsjetimo, u pucnjavi koja se dogodila u subotu navečer u ulici Francuske revolucije ubijen je Ammar Kapidžić ispred svoje porodične kuće. Prema prvim informacijama, napadač je u Kapidžića ispalio četiri hica, a zatim pobjegao.

Riječ je o mladiću koji se bavio sportom, inače sinu profesora Kemala Kapidžića, koji predaje u Četvrtoj gimnaziji Ilidža.

Sokolović Kolonija ubistvo 08/06/19 1