Saobraćaj na magistralnom putu Foča-Sarajevo, na lokalitetu Vranovske stijene, normalizovan je nakon izvlačenja kombi vozila koje je sinoć sletjelo u kanjon rijeke Bistrice, potvrđeno je u Policijskoj upravi Foča.

Saobraćaj je jutros bio u prekidu oko jedan sat.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila juče oko 18.50 časova, na dionici između Kuta i Miljevine, poginuo je vozač kombija D.K. (44) iz Tuzle.

U kombiju se nalazilo pet muškaraca, a teže su povrijeđeni S.K. (37), N.H. (37) i S.K. (36), dok je lakše povrede zadobio E.A. (37).

Do nesreće je došlo kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, koje je prešlo na drugu stranu kolovoza, udarilo u bankinu i sletjelo u kanjon Bistrice, na prilično nepristupačan teren.

Nesreća se dogodila na istom mjestu na kojem je prije 13 godina poginula dekan Stomatološkog fakulteta Olga Blagojević.

Kombi Foča nesreća 15/06/18 2

Kombi iz Tuzle, u kojem se nalazilo pet osoba, saobraćao je iz pravca Sarajeva prema Foči, a nesreća se dogodila u 18.50 časova kada je vozilo sletjelo u kanjon Bistrice

U policiji ističu da su vozači, koji su se zatekli na putu, odmah priskočili u pomoć unesrećenima, a posebno su se požrtvovanošću istakli jedan Sarajlija i jedan Fočak koji su više puta silazili u nepristupačan kanjon da bi izvukli povrijeđene.

Brzo su stigli i članovi Spasilačkog kluba `Volf` i ostale službe iz Foče (vatrogasci i medicinsko osoblje), a povrijeđena lica su evakuisana u Univerzitetsku bolnicu Foča, gdje su zadržani na liječenju.

Pogledajte video izvlačenja kombija...