Nakon višesatne potrage, izvučena su tijela tri žene iz korita rijeke Miljacke. U nesreći su stradale Merima Balkić, Lejla Sadiković i Almina Ćorović. Nešto kasnije stigla je vijest da je izvučeno i četvrto tijelo Mine Kadrić.

U pitanju su radnice OŠ "Kovačići" u Sarajevu, a u vozilu su se nalazile pedagogica, nastavnica, higijeničarka i bivša direktorica ove osnovne škole. One su poginule na putu na sahranu bivše kolegice na Palama.

POVEZANO
Merima Balkić i Almina ČorovićU Osnovnoj školi "Kovačići" NAKON TRAGIČNE SMRTI RADNICA: Tuga i šok, intervenisala i Hitna pomoć

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo još vrše uviđaj, izjavila je kasno poslijepodne Agenciji Srni portparol ove uprave Vesna Stokanović.

Podsjetimo, tri uposlenice Osnovne škole "Kovačići" iz Sarajeva poginule su danas u teškoj saobraćajnoj nesreći prilikom slijetanja vozila u provaliju koja je duboka između 100 i 200 metara.

Nesreća ulaz Sarajevo 12/04/19a

POVEZANO
Poginule 4 prosvjetne radnice 1TUGA GOLEMA: "Škola je ostala bez uzornih i čestitih radnica, nesebičnih i velikog srca"

Samir Džihić, direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo (KS), izjavio je da je na lokalitetu iza tunela Bulozi došlo do teške nesreće u kojoj je vozilo sletjelo u provaliju dubine 100 do 200 metara.

- U pitanju su ženske osobe - potvrdio je Džihić.

Njegoš Vukadin, komandir Vatrogasne jedinice Pale, potvrdio je da su u vozilu koje je sletjelo u provaliji pronađena tri tijela.

Nesreća ulaz Sarajevo 12/04/19a

POVEZANO
Merima Balkić FbEMOTIVNA OBJAVA PRIJATELJICE KOJA JE STRADALA JUČER U NESREĆI: "Molila sam Boga samo da nije Merima"