Nevjerovatna priča!

- Ukoliko neko zna bilo šta o slikama koje vam šaljem (a koje možete pogledati na dnu teksta, op. prir.) molim ga da mi se javi. Posebno mi je važno ukoliko može prepoznati mene…

Ovim riječima se naša čitateljka M.V. (puni identitet i kontakt poznat redakciji Doznajemo.com) javila našem portalu, dodajući da traži svog polubrata ili polubratića, koji je izgubljen već praktično 60 godina.

No, ono što priči daje fantastičan obrat je mogućnost da je gospođa M.V., sada već žena u najboljim godinama – kćerka Josipa Broza Tita?!

J.B. Tito (1892., Kumrovec – 1980., Ljubljana) bio je doživotni predsjednik bivše Jugoslavije, kojeg su nazivali i «najvećim sinom naših naroda i narodnosti». Prijeratni komunist vodio je antifašističku borbu u Drugom svjetskom ratu na jugoslovenskim prostorima i izašao kao pobjednik iz krvavog, dijelom građanskog rata, koji se odvijao. Nakon 1945. godine uspostavio je čvrstu vlast i jednopartijsku komunističku vladavinu, te kasnije stekao i dodatni međunarodni ugled, kao jedan od osnivača Pokreta nesvrstanih u vrijeme hladnoratovske podjele svijeta na dva bloka.

PRIVATNI ŽIVOT. Iako se o Titu pisalo i piše mnogo, očito je da mnogi detalji iz njegove biografije nisu do kraja rasvijetljeni. To se odnosi ne samo na političke odluke, nego i na njegov privatni život.

Zvanično, Tito je imao dva sina – Mišu i Žarka, no nagađalo se da ima još nepriznate djece?

Titova navodna kćerka 1

Tito je s Pelagijom dobio sina

Pisalo se o navodnom Titovom sinu kojeg je dobio s Jovankom Budisavljević, kasnije Broz, no da li je čitateljka portala Doznajemo.com M.V. možda njegova kćerka?

MAGLOVITA SJEĆANJA. Gospođa je odrasla u Mađarskoj, a kasnije se udala za Nijemca, i odselila u Njemačku. Priču o Titu, osim maglovitih sjećanja iz djetinjstva, privukle su i fotografije koje su bile skrivene kod maćehe, a gospođa M.V. ih je našla nakon što je ova umrla.

- Nisam sigurna da je Josip Broz Tito moj otac, ali nešto se dešavalo čiju prirodu nisam otkrila do danas i zato sam se i obratila s ovim apelom da me možda neko prepozna na fotografijama. Tito me je uzeo u Jagtu, nedaleko od granice Austrije i Mađarske, kada ga je ugostio tadašnji mađarski premijer János Kádár.

Titova navodna kćerka 1

- Oni su me odgajali sve do 3. godine starosti. Međutim, Jovanka nije željela ni čuti za mene. Izbacila me je vani iz kuće i dali su me u drugu familiju – prisjeća se M.V. ranog perioda svog djetinstva.

- Jovanka me uopšte nije voljela – tvrdi.

Međutim, s Titom je bilo drugačije. On se prema M.V. ponašao kao prema svome djetetu.

- Vodio me je, mislim da je to bio Titograd, u svoju rezidenciju, onda na svoj brod. S njim sam bila i u Sarajevu i Mostaru. Ne sjećam se previše detalja, pošto ipak sam bila malena, ali znam da je on dao da me uče svirati harmoniku, plivati, klizati.. tako mala sam već imala prvi koncert s harmonikom – navodi naša čitateljka.

Titova navodna kćerka 1

Fotografije su bile skrivene kod maćehe, a gospođa M.V. ih je našla nakon što je ova umrla.

Titova navodna kćerka 1

POVEZANO
Aleksandar Anjoli Tito 1SARAJLIJA KOJI JE ČUVAO TITA OTKRIO DUGO ČUVANU TAJNU: Evo šta je Broz imao u novčaniku!