"Kod mene ima karcinom zloćudni, C53 (invazivni zloćudni tumor grlića materice, op.prir.) i kod mene iz te dijagnoze proističu i druge dijagnoze. Meni nisu pare potrebne, ništa tako, meni je potrebno zdravlje, da ustanem i idem svom djetetu. Ja ću naći sebi para, ja ću zaraditi, ali ne mogu zaraditi ovako ništa... Hodam, i hoću da hodam. Svi kažu "Stani, u sobi budi", ali ja ne mogu, ja idem dalje. Ja želim da živim i borim se da živim svom Farisu".

Ovo je, između ostalog u emisiji "Ispuni mi želju", Hayat televizije ispričala Nisveta Fejzić.

Riječ je o ženi koja ima 37 godina. Nisveta je majka osmogodišnjeg Farisa. Sa sinom i suprugom Refikom bila je gost spomenute emisije.

- Nisveta je žena koja je u najboljim godinama osuđena da se bori za život sa nažalost najtežim dijagnozama. Na svojim nogama teškom mukom ušla je u naš studio. Nisveta uprkos činjenici da se ne može oporaviti niti do kraja izliječiti, ne odustaje od svoje jedine želje!

Ovoj porodici je potrebna podrška jer Nisvetin suprug radi, ali to za brojne troškove liječenja ove porordice nažalost to nije dovoljno. Ukoliko im želite pomoći na bilo koji način možete ih pozvati na broj telefona +387(0)62 04-57-24, piše Hayat.ba, najavljujući cijelu priču u emisiji koja je na rasporedu programa u četvrtak do 21 h.

Ispod pogledajte najavni prilog!

(Doznajemo.com)