Ganomeh Gazvan (Ghanomeh), koji je osumnjičen da je u decembru prošle godine na planini Igman kod Sarajeva brutalno zlostavljao bivšu partnericu iz ljubomore, skinuvši je golu na surovoj zimi, i dalje je u bijegu. Javio se Avazu te je iznio svoju stranu ove mučne priče.

– Neke stvari koje mi se stavljaju na teret nisam uradio. Ja sam duševni bolesnik i imam dokumentaciju da sam se liječio na psihijatriji zbog pokušaja samoubistva. Nisam tip koji voli lagati i petljati. Fino sam rekao na početku svojoj bivšoj djevojci: "Znaš u kakvom se krugu krećem i nema potrebe da me lažeš". I mi smo se počeli zabavljati. Drugi dan našeg zabavljanja ona mi traži 100 maraka da pokrije manjak na poslu. Tada sam je počeo drugačije gledati – naveo je na početku ispovijesti Gazvan.

Tvrdi da mu je trebala "ženska ruka" jer je tek izašao iz zatvora zbog sličnog slučaja.

– Već sam bio u zatvoru zbog žene. Trebao sam potpisati sporazum na 11 mjeseci zatvora, ali sam zamijenio advokata i dobio četiri godine na suđenju. Ležao sam u zatvoru zbog protupravnog lišenja slobode i ugrožavanja sigurnosti. Na stolu tužiteljice stajalo je 11 mjeseci, kao ljubavna svađa, ali čim sam zamijenio advokata, katastrofa... Tužiteljica mi je prišla i rekla: "Gledaj sad koliko ćeš dobiti robije". I dobijem četiri godine. Ja sam istraumiran od tog zatvora i živ se neću predati. Živ im se neću dati u ruke –izjavio je Gazvan, koji tvrdi da nikada nije svoju djevojku tjerao da se drogira.

– Priznajem da sam je udario, ali nisam je tjerao da uzima narkotike. Fotografije su dokaz uzima li ona narkotike. Kad smo došli kod mog druga, vidio sam sliku nje i tog mladića. Udario sam je, odvezao na Autobusku stanicu i rekao joj da bježi od mene. To je sve što se desilo – priča Gazvan.

On tvrdi da ga je tek sutradan prijavila policiji.

– Samo sam joj rekao: "Nemoj da me varaš. Ako ti toleriram neke stvari, nemoj misliti da ja to ne vidim". Bili smo u kontaktu do prije 20 dana. Htjela je povući tu prijavu, ali, eto, taj moj bivši prijatelj je utjecao na nju. Sve je to bilo iz ljubavi. Majka plače svaki dan. U mojoj porodici su fini ljudi, njima je krivo što sam ja ovakav. Ovo, da sam je tjerao da se skida, to je laž. Nisam monstrum, sve mi montiraju. Na granici sam i neću otkriti gdje. Nisam samo ja crna ovca i ona je isto. I taj test što je radila na narkotike, falsificirala ga je, to sam lično vidio. Druga djevojka je dala urin umjesto nje. Bavim se svim i svačim, švercam auta, malo me moji pomognu, ali nisam zločinac – zaključuje Gazvan.

Kaže da je kontaktirao i policiju.

– Rekli su mi da, što se prije predam, bit će bolje za mene. Ne želim se na ovakav način predati jer je sva hampa na meni. Imam i ja porodicu. Rodio sam se u Libiji, otac mi je Sirijac, a majka Srpkinja. Iz miješanog sam braka, nisam imao lagan život. Otac ima 12 braće i četiri sestre. Mi smo porijeklom iz Sirije iz grada Homsa. S dvije godine sam došao iz Libije i u Sokolović-Koloniji sam odrastao. Imao sam nesreću da naletim na nju i šta sada da radim. Neki me crni oblak prati sa ženama, džaba, šta da radim – navodi Gazvan.

POVEZANO
Brvnara snijeg Aljaska - silovanjeŠOKANTAN SLUČAJ NA IGMANU: Gazvan curu skinuo golu, onda je pretukao i još na kraju je natjerao da..

Ghanomeh Gazvan, koji je u decembru prošle godine na Igmanu kod Sarajeva brutalno zlostavljao bivšu partnericu iz ljubomore, skinuvši je golu na surovoj zimi, nalazi se u Aranđelovcu u Srbiji, gdje se navodno krije kod rođaka. Otkrio je to jedan od njegovih bivših prijatelja, koji je ovu informaciju proslijedio sarajevskom tužilaštvu.

Radi se o muškarcu koji živi na području Ilidže, a kojem je Gazvan prijetio smrću jer je odbio nagovoriti njegovu žrtvu da povuče prijavu i izjavu koju je dala policiji i Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

- Bio je u ulici Tanaska Rajića BB u naselju Trešnjevački Put u Aranđelovcu. Komšinica mi je to kazala, jer je njen zet njemu stric. I tamo je pravio incidente. Tu se krije već dva mjeseca. Trebalo mu se i vozilo prebaciti, ali to nije moglo da se izvede. On je nekada bio moj drug, ali šta je ovoj ženi uradio, to ja ne mogu da shvatim i podnesem. Kada sam odbio da utječem na tu ženu da povuče izjavu, počeo je prijetiti meni i mojoj djeci da će nas ubiti. Govorio je da će poslati ljude. Ta žena je pod zaštitom policije i oni je čuvaju. Žena živi u strahu - izjavio je Gazvanov bivši prijatelj.

On je otkrio da je Gazvanov otac iz Libije, ali da je u ranoj mladosti došao u BiH.

- Prije rata je došao u BiH i oženio se njegovom majkom Mirom, koja je iz Srbije. Kada je rat počeo, ona je otišla i ostavila ih. Njih je trojica braće. Jedini je on od braće problematičan, ostali su vrlo uspješni i pošteni. Inače je sklon maltretiranju žena. Prije godinu je izašao iz zatvora. Prije ovoga je isto maltretirao neku djevojku, skidao je golu i fotografirao. A prije sedam ili osam godina jednu je djevojku na Ilidži ošišao na ćelavo, valjda glumio Arkana (Ražnatović, op. a.). Pravio je probleme i u Aranđelovcu, pa ga je policija privodila, ali je pušten, jer nema međunarodne potjernice za njim. Dobio je papir da može boraviti tri mjeseca. Trenutno nema para, a majka mu šalje novac na tuđe ime - oojasnio je sagovornik.

Ovaj mučni slučaj izazvao je zgražanje regionalne javnosti jer je nesretna žena oteta nakon što joj je Gazvan u mobitelu našao poziv od prijateljice s kojom joj je zabranio da se druži. Na surovoj hladnoći ju je pretukao i navodno natjerao da se skine gole, a sve je snimao mobitelom. Polijevao ju je sokom i ponižavao.

Na kraju ju je natjerao da šmrče spid, što je i on činio.

Svim sarajevskim policijskim patrolama su već 15. decembra dostavljeni Gazvanovi podaci i lični opis te se, prema navodima iz MUP-a KS, intenzivno traga za njim. On je odranije poznat policiji po nasilju. Potraga je raspisana i za njegovim vozilom Opel Vectra, koje je pokušao prebaciti u Srbiju. Kada je oslobodio ženu i dozvolio joj da se obuče, Gazvan joj je navodno zaprijetio da će je ubiti ako slučaj prijavi policiji te da će joj usmrtiti majku ako mu ne donose 3.000 KM.

POVEZANO
Ghanomeh Gazvan IgmanLOV NA ČOVJEKA Policija traga za momkom koji je na ciči-zimi skinuo curu golu, pa je onda brutalno..

(Doznajemo.com/Dnevni avaz)