Njegoslav Milinković (32) zvani Ljutan, glavnoosumnjičeni je za ubistvo dva sarajevska policajca, za kojim je raspisana operativna potraga, navodno se sa Zlatibora (Srbija) javio policiji u Istočnom Sarajevu i negriao da je umiješan u ovaj zločin!

Prema izvorima iz istrage, do Milinkovića su dovela saslušanja privedenih u dosadašnjim aktivnostima svih policijskih agencija. Navodno, dvojica od privedenih na informativne razgovore nisu prošla na poligrafu. Ipak, zvanične potvrde ove informacije još nema iz nadležnih institucija, piše "Faktor".

POVEZANO
Privođenje ubistvo 2 policajca na Alipašinom 1OSUMNJIČENI ZA UBISTVO 2 POLICAJCA UHVAĆENI?! Iza zločina koji je šokirao Bosnu stoji automafija

Njegoslav Milinković jedan je od trojice razbojnika iz Istočnog Sarajeva koji su se u ljeto 2016. godine sukobili s policijom na Tremalnoj rivijeri na Ilidži.

Tada je policija na djelu uhvatila trojicu kradljivaca automobila u pokušaju krađe BMW-a na Ilidži. Došlo je do pucnjave u kojoj je bilo i ranjenih.

Jedan od osumnjičenih, Sava Petričević, teže je povrijeđen. Kasnije je podlegao u KCUS-u od zatajenja srca.

Bojan Košarac i Njegoslav Milinković su ispitani, a Sud BiH im je odredio jednomjesečni pritvor. Ključni čovjek ovog slučaja bio je upravo Milinković.

Nakon toga, uslijedila je istraga koja je traja više od dvije godine i u kojoj je "palo" nekoliko grupa kradljivaca vozila, uglavnom iz Istočnog Sarajeva.

Nakon podizanja optužnice u predmetu "Volan" večinom su pušteni na slobodu uz mjere zabrane.

Košarac je u međuvremenu pobjegao i za njim je odranije raspisana potjernica.

POVEZANO
Adis Šehović - Davor Vujinović policajciKO SU BILI POGINULI POLICAJCI Iza njih ostali djeca, shrvane porodice, majke čije srce razdire bol..