Zenička policija uhapsila je Kemala Džerahovića iz Gradišća kod Zenice, a koji je fizički napadao rođenu sestru Hasniju.

Kako tvrdi Hasnija, duže vremena je bila žrtva nasilja i torture koju je nad njom provodio rođeni brat. Međutim, niko od osoba kojima se obraćala za pomoć nije vjerovao da bi ovu 75-godišnjakinju tukao njen brat.

Zahvaljujući rijetkima koji su joj željeli pomoći, Hasnija je postavila nadzorne kamere na svoju kuću, a koje su zabilježile kako je njen brat Kemal brutalno tuče po glavi i tijelu, nakon čega ona pada.

Brat tuče sestru Zenica 08/18 0

Do snimka, koji se za kratko vrijeme proširio društvenim mrežama i zgrozio javnost, došla je i zenička policija koja je pronašla i uhapsila Kemala.

- Nakon pregleda snimka, pristupilo se provjerama, a na adresu su upućeni policijski službenici koji su utvrdili identitet osobe, obavili razgovor s prijaviteljicom, a K.DŽ., za kojeg je utvrđeno da se nalazi na spornom snimku, uhapsili i sproveli u službene prostorije Policijske uprave I u Zenici - navodi Aldina Alić, portparol zeničke policije.

O cjelokupnom slučaju upoznat je i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK, a Hasniji, koja je bila i u prostorijama SIPA (Državna agencija za istrage i zaštitu) BiH je posebno šokantno što njen brat uči ezan u mjesnoj džamiji, a ona se na kraju zahvalila svima koji su pomogli da nasilje koje je trpjela bude obznanjeno.

POVEZANO
Brat tuče sestru Zenica 08/18 2SVE ŠAKOM U GLAVU!!! Nadzorna kamera snimila kako brat tuče sestru (75) zbog spora oko zemlje