Sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Jasmina Sazdovski donijela je rješenje kojim je na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) određen jednomjesečni pritvor Naidi Leis-Karić, njenom momku Murisu Hodžiću, Hasi Mujiću i Amelu Jašareviću, osumnjičenima za oštećenje tuđe stvari i izazivanje opće opasnosti, potvrdili su nam iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda.

Svi oni se terete za paljenje Golfa 7, vlasništvo Mine Hadžijusufović, 8. marta ove godine na Dobrinji, kojom prilikom su u požaru uništena još tri vozila.

POVEZANO
Spahović MMA djevojkaEVO KOJOJ JE CURI HOSTESA ZAPALILA GOLFA "SEDMICU"! Otkrilo se i čija je velika ljubav bila

Branilac Naide Karić i Murisa Hodžića, advokat Izet Baždarević na sjednici je potvrdio da je Naida prije godinu bila u sukobu s vlasnicom Golfa 7. Djevojke su se potukle, a, prema navodima advokata, oštećena u ovom predmetu je tada polila kiselinom Naidino vozilo i razbila stakla. Poslije toga njih dvije nisu se viđale, a prije nekog vremena Mina je srela Murisa, nakon čega je u više navrata pokušavala doći do njega.

- Muris Hodžić se odbijao viđati s oštećenom jer je imao ozbiljnu vezu s Naidom. Vidjet ćete iz poruka nemoralnog sadržaja koje je oštećena slala da je Naidu vrijeđala i nazivala je kopiletom. Muris nije ništa poduzimao, ali je tačno da je zbog takvog ponašanja rekao Naidi: "Ja ću zapaliti njeno vozilo". Naida se s njim nije složila i nije mu dala podršku - napomenuo je advokat Baždarević, naglasivši da Naida nije znala ni kada je oštećenoj zapaljeno vozilo.

Naida Karić ODLUKA SUDA

Detalj sa sjednice (Foto: T. Saletović)

Advokat je ukazao na to da Karić nikoga nije poticala, a kamoli platila da se zapali Golf Mine Hadžijusufović. Za Murisa Hodžića Baždarević tvrdi da nema dokaza da je učestvovao u paljenju vozila.

Naida Karić je kroz suze sutkinji poručila da joj je dijete od pet i po godina prije četiri dana izašlo iz bolnice te da se o njemu nema ko brinuti. Naidi su u Srebrenici ubijeni roditelji, a ostala joj je samo nana. Karić pristaje i na kućni pritvor, ali moli da bude s djetetom koje mora primati terapiju.

Advokati Omar Mehmedbašić i Dijana Hasić, branioci Hase Mujića i Amela Jašarevića, za koje se sumnja da su izvršioci, također su zatražili da se odbije prijedlog za njihovo pritvaranje.

Naida Karić ODLUKA SUDA

Karić i saučesnici (Foto: Faktor)

Dijana Hasić je napomenula da je Haso Mujić u Tužilaštvu objasnio svoju ulogu rekavši da je tačno da su on i Muris bili na parkingu, ali da on nije bio upoznat s tim šta će se desiti.

Advokat Mehmedbašić je, također, napomenuo da je njegov branjenik Amel Jašarević  izrazio želju da ga se pošalje u KPZ Zenica ukoliko mu se eventualno odredi pritvor.

POVEZANO
Naida Leis KarićPoznata ljepotica iz Sarajeva OSUMNJIČENA DA JE PALILA AUTOMOBILE PO GRADU IZ OSVETE