Policija Srednjobosanskog kantona privela je jednu osobu zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom starice, čije je tijelo pronađeno jutros u bugojanskom naselju Jaklić.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdio predstavnik za javnost MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) Hasan Hodžić, koji je naveo da je, nakon prijave da je u porodičnoj kući u ovom naselju pronađeno tijelo starije žene, utvrđeno da se radio nasilnoj smrti, budući da su pronađeni tragovi koji na to ukazuju.

POVEZANO
Bugojno požar 27/09/18 1NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U BUGOJNU: Rođaci (23 i 24 godine) izgorjeli u "Bungurovoj kući" (FOTO)

- Brzom intervencijom pripadnika Sektora krim-policije MUP-a SBK i policijskih službenika PU Bugojno, lišena je slobode jedna osoba koja se dovodi u vezu s ovim slučajem. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim u službenim policijskim prostorijama - izjavio je Hodžić, kako ga citira spomenuti izvor.

Neslužbeno se doznaje da su ulazna vrata na kući u kojoj je pronađena mrtva starica bila razvaljena, a na tijelu su uočene povrede koje ukazuju na nasilnu smrt, dok je u kući napravljena premetačina.

Policija pod nadzorom travničkog Kantonalnog tužilaštva provodi opsežnu istragu u ovom slučaju, a nezvanično se doznaje da se provjerava da li je ubistvo starice povezano sa drugom nesrećom koja je jutros pogodila ovaj gradić, odnosno pogibijom dvojice mladića u požaru u kući u ulici Kovačina. U požaru su stradali mladići Denis Seferović (24) i Muhamed Meškić (23). Naime, sumnja se da su njih dvojica zajedno sa uhapšenim Mekić Narcisom ubili i opljačkali staricu Ankicu Krstanović, a potom otišli u kuću gdje su, prema riječima komšija, pili i slušali glasnu muziku. U jutarnjim satima izbio je požar u kojem su Denis i Muhamed stradali, a M.N. je pobjegao.

Požar i ubistvo u Bugojnu 27/09/2018

Njihova tijela pronađena su jutros nakon gašenja požara u prizemlju jedne kuće u ovoj ulici, gdje je prema tvrdnjama mještana prethodne noći bila pijanka, te se čula galama i muzika.

Među građanima su se pojavile glasine da je novac za tu pijanku osiguran upravo pljačkom bespomoćne starice,
koja se, po svemu sudeći, otela kontroli.

Iz policije, u cilju zaštite istrage, ove informacije nisu željeli ni potvrditi niti demantovati, tek su naveli da se provodi intenzivna istraga u oba slučaja, te "da će javnost o svim rezultatima istrage biti blagovremeno obaviještena".

POVEZANO
Ubistvo starice Bugojno 27/09/18U Bugojnu UBIJENA STARICA: Krvavi zločin uznemirio grad, motiv je koristoljublje?!