Školski drugovi, rodbina i prijatelji okupili su se na mjesnom groblju u selu Stanovi kod Doboja (BiH) da isprate posmrtne ostatke Nikoline Đedovac (18), koja je u utorak preminula u UKC RS Banjaluka usljed teških povreda zadobijenih u nesreći na pružnom prelazu kod Doboja u kojoj su stradali njeni roditelji i sestra.

Foto: Stradala Nikolina Đedovac

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Nikolina ĐedovacNakon što su STRADALI NJENI RODITELJI I SESTRA: U banjalučkoj bolnici preminula i Nikolina Đedovac

POVEZANO
Stanovi nesreća 12/03/2017RODITELJI I KĆERKA (18) POGINULI: Mlađa kćerka u dubokoj komi prevezena u bolnicu u Banjaluci

Na groblju su vladali muk i tišina, čuli su se bolni jecaji. Nikolina je sahranjena u vjenčanici, kao i njena sestra Kristina. Vjenčanice su im kupile tetke. Pred početak vjerske ceremonije ispraćaja čula se sirena željezničke kompozicije koja je dolazila iz Banjaluke, tišinu je prekinuo taj jezivi zvuk. Prisutne je to podsjetilo na tragediju koja je zadesila ovu porodicu.

Mještani sela, koje je zavijeno u crno, kada je na pružnom prelazu poginula čitava porodica Đedovac, najavljuju nove proteste, kojima namjeravaju insistirati na uklanjanju objekata pored pruge i izgradnju sigurnijeg prelaza označenog svjetlosnom signalizacijom.

U stravičnoj sudaru teretnog voza i automobula 12.03. na pružnom prelazu u mjestu Grabovica kod Doboja poginuo je bračni par, Slavica (46) i Zlatan Đedovac (53) iz Stanova, a usljed zadobijenih povreda preminula je njihova kćerka Kristina (17). Dan poslije preminula je i Nikolina Đedovac (18) u UKC RS u Banjaluci.