Milorad Gudalo (52) iz Travnika poginuo je od strujnog udara nakon što je naišao na električnu žicu koja je bila postavljena oko njive zasađene kukuruzom vlasništvo njegovog komšije Esada Šipčića (59) u Donjoj Trebuši kod Travnika.

Tijelo je pronašao Šipčić u srijedu oko 11.40. Kako doznajemo, njiva je bila ograđena žicom bez izolacije kroz koju je puštena struja jačine 220 volti. Šipčić je, da bi zaštitio kukuruze od divljih životinja, prikopčao ogradu na napon iz kuće.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Gudalo te noći slučajno prolazio tim dijelom sela. 

- Najvjerovatnije zbog mraka nije vidio električnog "čuvara". Čim je dodirnuo žicu, ubila ga je struja - kazao je pomenuti izvor.

Dodao je da Šipčić očigledno nije bio svjestan opasnosti kojom je izložio sve one koje su prolazili pored njegove njive.

- Na žice kojima se od životinja čuvaju kukuruzi, žitarice i drugi usjevi uključuje se struja jačine od 12 do 22 volti iz akumulatora, a ne ova standardna od 220 volti, zbog čega se i desio ovakav nesrećni slučaj - kazao je isti izvor.

Šipčić je nakon ovog slučaja priveden i juče je dan proveo u travničkoj policiji na saslušanju.

U MUP-u Srednjobosanskog kantona, navodeći inicijale,  rekli su da je E.Š. nakon kriminalističke obrade uz izvještaj u dalje postupanje predan nadležnom tužilaštvu.

- On se sumnjiči za teško krivično djelo ugrožavanje opšte bezbjednosti ljudi i imovine. Nakon saslušanja tužilac treba donijeti odluku o daljim mjerama - naveli su iz policije.

(Doznajemo.com/Glas Srpske)