Mladu majku (20) optužili su i da je vlastitu kćer šamarala, tukla, udarala nogom u stražnjicu, grizla je i omalovažavala

Kad je u javnost krajem 2015. dospjela vijest o slučaju zlostavljane curice (2,5) u okolici Bjelovara (Hrvatska), koja je u bolnicu primljena s povredama spolovila, sve oči bile su uprte u 25-godišnjeg očuha Dalibora Pavlovića.

U isto vrijeme 20-godišnja majka djevojčice Elizabeta sve je uvjeravala da nije odgovorna za zlostavljanje, baš kao ni njen partner kojeg je slijepo branila dok se on čudio kako to da i ona nije lišena slobode zajedno s njim. Nakon pola godine tužitelji iz Bjelovara podignuli su protiv mlade majke optužnicu smatrajući da je pune dvije godine, preciznije od 01.01.2014. do 26.11.2015. godine, fizički zlostavljala kćerkicu, iako je bila "svjesna da time ugrožava i nepovoljno utječe na cjelokupan psihofizički razvoj".

UGRIZI DO KRVI. Tužiteljstvo smatra da je mlada majka u odgoju djeteta koristila neprimjerene metode. Šamarala ju je i tukla rukama po glavi i tijelu, udarala je nogom po stražnjici te je grizla po rukama i omalovažavala je govoreći joj pogrdne riječi. Terete je i da 26.11. nije poduzela ništa da bi spriječila partnera, koji nije biološki otac djevojčice, da ne tuče dijete kojem je priuštio hematome po licu, glavi i tijelu. A pravu jezu izaziva to što supruga isti dan partnera nije spriječila da se sek*ualno iživljava nad curicom.

- Uslijed takvih majčinih propusta u odgoju i skrbi, djevojčica pokazuje naznake emocionalne i odgojne deprivacije, zbog čega je u cilju zaštite žurno izdvojena iz obitelji te je rješenjem bjelovarskog Općinskog suda u Daruvaru povjerena na skrb Dječjem domu u Nazorovoj - navodi tužiteljstvo.

- Dijete nisam grizla, ritala ni šamarala ja, nego je to činila suprugova četverogodišnja sestra. Ona je moje dijete grizla kao pas. Ništa nisam mogla učiniti, jer to dijete nije moje. Nisam je mogla tući pa sam upozoravala supruga i svekrvu da je to što četverogodišnjakinja radi mom djetetu životinjski te da može izazvati rak kože. A oni su samo govorili da ja izmišljam. Kćerka mi je znala imati ugrize po rukama sve do krvi. Svekrva i svekar mrze me baš kao i moju kćerku, jer ona nije dijete njihovog sina. Zašto nisam ništa poduzela? Nisam osoba koja bi se odmah svađala čim se djeca malo počupaju. Vjerojatno su sve to suprugovi roditelji natovarili meni. Kad je suprugova sestrica grizla moje dijete i po četiri puta na dan, kupovala sam masti i plakala. Jednom sam anonimno nazvala Centar za socijalnu skrb. Obećali su doći. Čekala sam ih, ali nisu došli. Ništa dalje nisam poduzimala jer sam mislila da će se sve smiriti. I moj muž me mrzi. On voli samo svoju mamu - pravdala se pred tužiteljima osumnjičena majka. Priznala je da je partner jednom istukao njenu kćerku, ali "zbog smiješnog razloga".

- Dvaput ju je ošamario. Rekla sam mu da se smiri pa me pitao želim li da mi ubije dijete. Bacio ju je na krevet pa je potrbuške pala na stranicu kreveta i vjerojatno se tada rasjekla. On je lud čovjek. Pokušala sam ga zaustaviti s leđa, a kasnije kad sam malu tuširala, vidjela sam rasjekotinu između spolovila i guze iz koje je krvarila. Nazvala sam Hitnu i otišla u bolnicu gdje je dijete operirano i šivano.

ZNAO SE DROGIRATI. - Tada nije bio pijan, ali sam čula da se znao drogirati. Dva tjedna prije tog događaja srušio se na i možda negdje udario glavom - tvrdila je dalje osumnjičena. Dodala je da je muž tog dana u bolnici rekao da je dijete palo niz stepenice. U prilog joj ne idu medicinska te dokumentacija Centra za socijalnu skrb, ali ni rješenja sudova iz kojih proizlazi da je zlostavljala dijete te propuštala dužnu skrb.

(Doznajemo.com/Jutarnji list)