Ekipa iz Slovenije počela je danas da pretražuje Drinu ispod mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Komandir Spasilačke vodne službe Slovenije Marko Šainović rekao je novinarima da su ronioci iz Slovenije došli da pomognu potragu za Beucom, koji je nestao nakon skoka u Drinu u nedjelju. Prvog dana potrage nije bilo uspjeha.

Sam uzrok utapanja mladića još je nepoznat. Na snimku događaja, neki su primjetili kako se pored Beuca vide još neki obrisi, pa je počelo da se nagađa da je u pitanju som, za kojeg je u ovom dijelu Drine poznato da zna da odvuče plivače na dno.

“Stiglo je devet ronilaca sa tri čamca i potrebnom opremom. Svi smo iskusni i bavimo se ovim poslom više od 20 godina”, rekao je Šainović.

On je dodao da je ovoj ekipi Drina malo poznata, tako da su prvo pogledali karte ove rijeke.

- Upotrijebit ćemo sonare da nam pomognu u pretrazi mogućih mjesta. Posao će otežavati i mutna voda, pa moramo ići opreznije, a to znači i sporije, naveo je Šainović.

On je dodao da slovenski ronioci namjeravaju ostati u Zvorniku najmanje dva dana, ali je izrazio nadu da će pronaći Andreja i da će pretraga biti završena i ranije.

U pretrazi učestvuju i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik, a uskoro im se trebaju pridružiti članovi ronilačkih klubova “TRB” iz Bijeljine i “Nemo” iz Brčkog.

Hidroelektrana Mali Zvornik smanjila je protok vode kako bi olakšala roniocima i vatrogascima pretraživanje Drine i priobalnog pojasa.

Andrej Beuc nestao je nakon skoka u Drinu sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, sa visine od 20 metara. On je nakon skoka izronio, ali je potom nestao u vodi.

Beuc, koji je inače  i profesionalni padobranac, nastupio je na takmičenju u skokovima koje je organizovano u okviru manifestacije “Zvorničko ljeto”. Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto.